Bier met lager alcoholpercentage op festivals?

Er wordt wel eens beweerd dat het bier dat geschonken wordt op festivalweides geen ‘gewone’ pils is. Kwatongen beweren dat het bier betreft met een lager alcoholpercentage, maar de brouwers hebben dat altijd ontkend. Dan is er voor Kobe Ilsen natuurlijk geen andere optie dan zelf op onderzoek uit te gaan, op woensdag 10 september in Volt.

Kobe onderzoekt: bestaat festivalbier?

Voor heel wat mensen gaat een festivalbezoek hand in hand met het nuttigen van een of meerdere pintjes. Nu wordt er wel eens beweerd dat het bier dat geschonken wordt op festivalweides geen ‘gewone’ pils is. Kwatongen beweren dat het bier betreft met een lager alcoholpercentage, lager dan de 5,2 procent van het standaard pilsbier. Een goede reden daarvoor zou kunnen zijn dat mensen dan minder snel dronken worden en de spoeddiensten niet overstelpt worden door festivalgangers met intoxicaties. En toch: brouwers hebben dat altijd ontkend in alle toonaarden en doen het af als een indianenverhaal. Dan is er voor Kobe natuurlijk geen andere optie dan zelf op onderzoek uit te gaan.

Met de hulp van wat vrienden verzamelt Kobe vers getapte pintjes op een aantal festivals. In het laboratorium laat hij het alcoholgehalte nauwkeurig bepalen. Bestaat er zoiets als festivalbier of is dat inderdaad een hardnekkige mythe? Kobe doet de test! In de studio gaat Volt verder in op het onderwerp.

Ook op woensdag 10 september in Volt:

  • Undercover in de seksshop: geraken we aan erectiemiddeltjes zonder een dokter of apotheek te bezoeken?
  • Tatyana Beloy gaat exclusief achter de schermen bij ‘onze’ panda’s. Een half jaar geleden zorgde de komst van Hao Hao en Xing Hui voor heel wat ophef. Hoe wordt daar nu op teruggekeken?
  • Ons oog viel op een bijzonder opsporingsbericht. De politie zoekt een dief die heel opzichtig een gebouw binnenstapt en doet alsof hij er thuis hoort om even later met (bijvoorbeeld) een gestolen laptop onder de arm weer weg te wandelen. Is stelen écht zo gemakkelijk?

Volt: op woensdag 10 september om 20.40 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over