We hebben het nageteld: tot op vandaag heeft het Eén-programma Volt precies 150 reclametesten gemaakt. 150 keer is Kobe Ilsen nagegaan of de beloftes en beweringen van de reclamejongens steek houden. Maar welke reclametest is nu de meest memorabele? Daar laat Volt de kijker over oordelen.

150 x reclametest

150 reclametesten heeft Volt er intussen opzitten. Van shoplijnproducten, shampoos en tandpasta’s tot stofzuigers en zelf remmende wagens. Kobe Ilsen ging daarbij geen enkele uitdaging uit de weg. Om de waterdichtheid van een fototoestel te testen, dook hij bij de pinguins in een ijskoud bassin. Bengelend aan een parachute gooide hij een onverwoestbare gsm naar beneden. En recent nog stortte hij een aanhangwagen nogal spectaculair op een reiskoffer.

Resultaat van al dat testen: 125 reclamefilmpjes slaagden niet voor de strenge maar rechtvaardige reclametest. Een handvol producten deed dat wel. Dreft afwasmiddel, bijvoorbeeld, ging écht langer mee. Met lijm van Loctite aan de voetzolen bleef Kobe wel degelijk aan het plafond plakken. En Lunch Garden serveerde mosselen inderdaad à volonté.

Maar welke reclametest is de meest memorabele? Daar wil Volt de kijker over laten oordelen. Zelf maakten de makers een eerste selectie van twaalf gedenkwaardige reclametesten. Op woensdag 10 juni maken ze in Volt bekend welke dat zijn. De kijker kan op de website zijn of haar favoriet kiezen.

Nog in Volt op woensdag 10 juni:

  • Kobe tracht in te breken in wagens op een parking. Zonder de auto’s te beschadigen nog wel. En dat dankzij een toestelletje dat autodieven gebruiken en heel goedkoop te vinden is op het internet …
  • Volt stuurde een tienjarig meisje naar de winkel om nogal dure aankopen te doen, een smartphone bijvoorbeeld. Stellen de verkopers zich daar vragen bij, of niet? En mag dat wel, verkopen aan een tienjarige?
  • Sporza-journalist Ruben Van Gucht werkt mee in een dagcentrum voor kinderen met ernstige mentale beperkingen.
  • En ten slotte staat Volt stil bij kwetsende commentaren op sociale media. Bekende Vlamingen krijgen er soms stevig van langs. Ook minder bekend volk komt al eens ongewild in een Twitter-rel terecht. Hoe moeten we daarmee omgaan?

Volt: op woensdag 10 juni om 21.10 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over