De Kleine Stadsartiesten Baziel en Myka willen deze zomer andere kinderen en jongeren sportief blijven motiveren. Dat kan in juli en augustus gewoon vanuit de voortuin van de Mechelaar. Vanaf heden kan je namelijk, naast het huidige aanbod, nu ook de Kleine Stadsartiesten boeken voor je vakantiestraat.

Baziel en Myka kunnen samen langskomen, maar wie wil, kan ook een special guest uitnodigen. “De Kleine Stadsartiesten tonen hun beste breakdancemoves aan de buurt en willen zo ook andere kinderen inspireren om te bewegen. Voor de volledige ervaring komt de bekende breakdanceclub Busta Move een initiatieles geven. Samen met je buren leer je zo alles over breakdance. De workshop wordt afgesloten met een optreden voor de ouders en de buren.”, aldus schepen van Jeugd, Sport en Preventie Abdrahman Labsir.

De breakdanceclub Busta Move is o.a. bekend door ‘Belgium’s got talent’ en gekend voor hun engagement binnen Stad Mechelen en Mechelen Kinderstad. Met ‘Battle of Honour’ organiseren ze jaarlijks een groots breakdance evenement.

Vakantiestraat organiseren

Gedurende de zomermaanden kan er in Mechelen een vakantiestraat aangevraagd worden. Dit is een speelstraat die doorgaat in juli en/of augustus en die, na akkoord van meer dan 50% van de bewoners van de straat, maximaal 2 dagen na elkaar parkeer- en/of verkeersvrij wordt gemaakt. Daarnaast krijgen de bewoners van de buurt een financiële en organisatorische ondersteuning om een buurtactiviteit te voorzien in hun straat. Per aanvraag kan er een subsidie van max. 500 euro verkregen worden. Dit budget kan per vakantiestraat één keer aangevraagd worden. Per straat kan er zowel in juli als in augustus een vakantiestraat aangevraagd worden. Alle voorwaarden voor het aanvragen van een vakantiestraat zijn te vinden via het evenementenloket.

Het enthousiasme van zowel de organisatoren van de vakantiestraten, als van de artiesten en ondernemers is groot, dat merkt ook Kristof Calvo, voorzitter van Mechelen Feest. “Ik ben heel blij dat we nu ook heel jonge artiesten kunnen aanprijzen bij de Mechelaars. De vakantiestraten zijn 100% Mechels en dan kunnen onze kinderartiesten eigenlijk niet ontbreken. Met meer ruimte voor spelende kinderen én jonge artiesten is het helemaal Mechelen Kinderstad.”, aldus Kristof Calvo.

Organisatorische ondersteuning

Er bestaat al een uitgebreide inspiratielijst, met verschillende artiesten en workshops, om de organisator van de vakantiestraat te ondersteunen bij het organiseren van een buurtactiviteit. De Kleine Stadsartiesten en Busta Move vullen deze lijst dus aan met een zomerse én sportieve workshop.

“Het is voor Mechelen Kinderstad belangrijk dat er een aanvullend aanbod is van kinderen voor kinderen. De Kleine Stadsartiesten inspireren andere kinderen om talenten te ontplooien en niet bang te zijn om hun passies en talenten te tonen. Baziel en Myka twijfelden dan ook geen seconde op de vraag om als Kleine Stadsartiesten mee te stappen in het verhaal van de vakantiestraten. Ze zijn alvast een voorbeeld, het zou mooi zijn dat er kinderen volgen zodat we de lijst met kinderartiesten in de toekomst verder kunnen uitbreiden.”, aldus de jeugdschepen Abdrahman Labsir.

Alle praktische informatie over de workshops is terug te vinden op de website van het evenementenloket.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: