Clouseau 90’s classic krijgt nieuw sentiment Kris Kross Amsterdam, Kraantje Pappie en Pommelien Thijs delen hun ‘Tranen’

“‘Passie’ van Clouseau drong vanuit Vlaanderen door naar Nederland en werd één van de grootste Nederlandstalige hits uit onze jeugd. Aan ons de eer om in de productie een vernieuwende sound te ontwikkelen waarmee we het origineel eren. Kraantje Pappie vertelt een nieuw verhaal, en Pommelien brengt ‘Tranen’ thuis, daar waar hij hoort: vanuit Nederland terug naar Vlaanderen.” - Kris Kross Amsterdam

“Als KKA aan een oude klassieker zit, weet je dat dit altijd met de juiste liefde en respect voor het origineel gebeurt. Na ‘Moment’ wisten we dat we dit nog eens samen moesten doen. Toen ik erachter kwam dat de helden van Clouseau aan de beurt waren én Pommelien de zang voor haar rekening zou nemen, was mijn keuze snel gemaakt.Ben ik dus lachend bij.” - Kraantje Pappie

“Met deze versie heeft echt iedereen zijn eigen ding kunnen doen. De boodschap die Clouseau in ’95 al bracht blijft in deze versie even sterk. KKA en Kraantje Pappie zijn ongelooflijke artiesten en ook
nog eens heel fijne mensen. Het kon niet anders dan leuk worden.”
- Pommelien Thijs

Kris Kross Amsterdam, Kraantje Pappie en Pommelien Thijs hebben een hoopvolle boodschap verpakt in hun nieuwe single ‘Tranen’. De plaat is een aandoenlijke rework van Clouseau hit ‘Passie’ uit 1995, ditmaal drijvend op zwoele KKA beats gloedvolle vrouwelijke vocalen en gevoelige raps. Een muzikaal hart onder de riem, met dank aan een inventieve Vlaams-Nederlandse connectie, dit is een plaat die je gaat voelen.

LUISTER HIER NAAR ‘TRANEN’

Clouseau raakte destijds vele harten met ‘Passie’. Een breakup song was het, waarin de Vlaamse zanger beschreef hoe de pijn van het moment zou overgaan in nieuwe avonturen en uitdagingen. Uitgerekend deze boodschap staat ook centraal in ‘Tranen’, een moderne versie van die 90’s pop classic. Het gevoel van verlies is namelijk tijdloos, een wonderschone melodie natuurlijk ook. Voor de boys van Kris Kross Amsterdam voelt de muziek in ieder geval als vertrouwd terrein. Opgegroeid in de 90’s en 00’s hebben ze al vele roemruchte platen uit die periode in een nieuw jasje gestoken, resulterend in zowel Nederlandstalige als internationale hits. Als geen ander weten ze telkens de emoties van het origineel over te brengen naar het huidige tijdperk, gebruik makend van frisse, door R&B, hiphop en dance geïnspireerde beats, en collabs die perfect de vibe van het nummer weten te vertalen naar nu.

‘Tranen’ is in dat opzicht een nieuwe mijlpaal. De melodie van de plaat krijgt extra lading dankzij de warme akoestische gitaarakkoorden en zwoele beats van KKA, maar ook dankzij de inbreng van Vlaamse zangeres/actrice Pommelien Thijs, die de beroemde regels van Clouseau in een aandoenlijk nieuw jasje hijst, maar dankzij haar Vlaamse tongval ook vertrouwd blijft klinken: “Het leven gaat door, het begint weer van voor. Er ligt vast wel iets moois in het verschiet.”

Kraantje Pappie zorgt vervolgens voor de ideale balans. De Nederlandse rapper staat al bekend om zijn veelzijdige geluid, van feeststampers tot gevoelige ballads, en brengt in ‘Tranen’ een emotioneel geladen spervuur aan woorden. Het gemis, de verloren liefde, hoe het leven nu verder moet gaan - de gevoelens die Clouseau destijds bezong krijgen hier een sentimenteel vervolg in 2021-stijl.

Laat dit de plaat zijn die ieders gevoel verwoordt. Verpakt in een tijdloze breakup song krijgt de behoefte aan warmte en het verlangen naar contact een extra lading. ’Tranen’ brengt het allemaal samen, mede dankzij drie artiesten die hier het beste in elkaar naar boven halen. Het komt goed, hier is het licht aan het eind van de tunnel.

Kris Kross Amsterdam

Kris Kross Amsterdam (KKA) begon in 2011 met twee broers in Amsterdam, Sander en Jordy Huisman besloten feesten te hosten waar ze exact konden draaien wat ze zelf wilden: een onconventionele mix van R&B, hiphop, twerk, trap en house. Jordy en Sander hadden hun eigen act tot 2014, toen MC Yuki Kempees het duo een trio maakte. In 2015 tekende KKA een deal met dance label Spinnin’ Records en vierde een eerste release, ‘Until The Morning’. Deze werd gevolgd door meerdere releases met extreem veel impact en wereldwijde aandacht. ‘SEX’ met Cheat Codes, ‘Are You Sure?’ met Conor Maynard en Ty Dolla $ign, ‘Whenever’ met Conor en The Boy Next Door en ‘Ooh Girl’ met wederom Conor en A Boogie Wit Da Hoodie.

Met hun eerste Nederlandstalige hit ‘Hij Is Van Mij’ klommen ze direct naar de #1 positie van de Nederlandse hitlijsten. Daarop volgden ‘Moment’ met Kraantje Pappie en Tabitha, ‘’Ik Sta Jou Beter’ met Nielson, ‘Loop Niet Weg’ met Tino Martin en Emma Heesters, en ‘Mij Niet Eens Gezien’ met Lil Kleine en Yade Lauren. Naast het maken van hits, touren de boys de hele wereld over. Met het hosten van verschillende stages en highlight sets op Mysteryland, Tomorrowland, Parookaville en Ultra Music Festival
bewijst KKA keer op keer dat het een extreem getalenteerd collectief is en op weg naar immer grotere hoogtes.

Kraantje Pappie

Alex van der Zouwen (echte naam Kraantje Pappie) is in staat het weer te veranderen met de kracht van zijn geest. Of hij nu gekleed gaat in maat- of trainingspak, experts kronen Kraantje Pappie a.k.a. Kraantje Daddy steevast tot de flamboyante pater familias van de Nederlandse tapgame en hunk van de week. Zijn driedelige album reeks Crane verschafte naast een groots, eigen en elektronisch geluid een verzameling aan gouden- en platina hits als ‘Waar Is Kraan?’, ‘Feesttent’, ‘Pompen’ en ‘De Manier’, en ook het derde album Crane III behaalde de gouden status. Kraantje Pappie is tevens de enige persoon ter wereld die een samenwerking met Jan Smit deed opvolgen door een mixtapeserie getiteld Guardian Of The Real Shit (2015). De spirit van Slash (tattoo op zijn bovenarm) brengt Kraan mee naar elk podium waar hij zijn voeten zet. Talloze optredens in Nederland en België en grote shows op o.a. Rock Werchter, Pukkelpop, Noorderslag, Lowlands, Pinkpop en Dutch Valley bezorgden hem een onschendbare live-reputatie. Hoewel er weinig zaken in dit leven zeker zijn wijst de geschiedenis ondubbelzinnig uit dat Kraantje Pappie elk feest -van festival tot bierschuurglansrijk transformeert in een kolkende zee van drank, zweet en extase.

Pommelien Thijs

Pommelien Thijs is een Vlaamse actrice en zangeres. Haar twee passies kan ze samenbrengen met haar hoofdrol in de musical reeks #LikeMe, waar Nederlandstalige klassiekers in een nieuw jasje worden gestoken. Met haar single ‘Nu Wij Niet Meer Praten’, een duet met Jaap Reesema, heeft ze haar debuut niet gemist. De single heeft een gouden status in Nederland en platina status in België.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: