Radiostation KINK viert voor het tweede achtereenvolgende jaar het in Amerika razend populaire 'March Madness' op de Nederlandse radio. Een week lang strijden de 64 hoogst genoteerde albums uit de KINK Album Top 1000 in één-op-één duels tegen elkaar tot er één winnaar overblijft. Luisteraars die dat album goed weten te voorspellen, maken kans op één van te winnen unieke KINK Vinyl Frames, waarmee LP's een ereplek aan de muur krijgen.

'March Madness' komt uit de Verenigde Staten, waar in maart al jaren weddenschappen gehouden worden bij basketbalwedstrijden om te voorspellen wie het toernooi wint. Inmiddels is March Madness daar ook inspiratie gebleken voor duels tussen filmtitels, automerken en natuurlijk andere sporten. KINK bracht March Madness in 2022 voor het eerst naar de Nederlandse radio, maar dan uiteraard voor muziek.

"Elk half uur is er een strijd tussen twee albums, waar KINK-luisteraars direct invloed op uit oefenen door een stem op hun favoriet uit te brengen", legt programma-directeur Michiel Veenstra uit. "De winnaars treffen elkaar in een volgende ronde, net zolang tot er een album overblijft. De vier winnende dag-albums komen op vrijdag aan bod in een Strijd der Titanen. Het is soms ontzettend lastig kiezen tussen ijzersterke titels, dan is het echt kill your darlings", aldus Veenstra.

March Madness is van maandag 20 tot en met vrijdag 24 maart tussen 10 en 17 uur te horen bij KINK, met twee duels per uur.

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt.

aast KINK is er ook themazender KINK Classics met de beste alternatieve muziek uit de jaren 70, 80 en 90 en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: