Van 6 tot en met 17 juli staat radiostation KINK 12 dagen lang in het teken van de 1000 beste alternatieve albums ooit gemaakt. Voor het eerst in het bestaan van de zender wordt de Album Top 1000 uitgezonden.

De lijst is samengesteld op basis van meer dan 40.000 stemmen die de afgelopen weken zijn uitgebracht door de luisteraars van KINK en is elke dag - ook in het weekend - van 8 uur 's ochtends tot 22 uur 's avonds te horen op KINK. De Album Top 1000 wordt gepresenteerd door dj's Michiel Veenstra, Tim op het Broek, Tessa Mol, Jasper Leijdens, Femke van der Veen en Stefan Koren.

Pearl Jam, Metallica en Foo Fighters zijn de drie acts met de meeste noteringen: Pearl Jam staat met elf albums in de lijst, Foo Fighters en Metallica zijn beide tien keer terug te vinden. Het hoogst genoteerde Nederlandse album is Pergola van de band Johan uit 2001, dat terechtgekomen is op de 31 plek.

De volledige Album Top 1000 is terug te vinden op kink.nl, waarbij de top 10 nu nog op alfabetische volgorde staat. De definitieve rangorde van de top 10 wordt later deze week bekend gemaakt.

KINK is sinds 1 februari 2019 te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel - inmiddels zijn daar in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur: alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90, KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore en KINKNL met de beste muziek uit eigen land.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over