Hij komt er weer aan: van maandag 19 tot en met vrijdag 30 oktober zendt radiostation KINK de 1500 beste alternatieve tracks ooit gemaakt uit in de KINK 1500. De stembussen voor de lijst zijn zojuist geopend. Luisteraars van KINK hebben tot vrijdagmiddag 16 oktober 17 uur de tijd te laten weten welke tracks de lijst in moeten. Stemmen kan via kink.nl/1500.

De KINK 1500 werd eind vorig jaar voor het eerst uitgezonden. De top 10 van de lijst zag er toen als volgt uit:

  1. Pearl Jam - Black
  2. Foo Fighters - Everlong
  3. Muse - Knights of Cydonia
  4. Nirvana - Smells Like Teen Spirit
  5. Rage Against The Machine - Killing in the Name Of
  6. Metallica - Master of Puppets
  7. Cure - A Forest
  8. Queens Of The Stone Age - No One Knows
  9. Editors - Papillon
  10. Killers - Mr. Brightside

“Vorig jaar bleek de KINK 1500 een schot in de roos", aldus programmadirecteur Michiel Veenstra. "De lijst is het ideale visitekaartje van KINK aan de luisteraars, bestaande en nieuwe. De lijst laat ondubbelzinnig zien voor welke muziek KINK staat: klassiekers van bands als Pearl Jam, Alanis Morissette, Muse en Rammstein, afgewisseld met toekomstige classics van nieuwe artiesten als Sam Fender, Sports Team en EUT”.

De KINK 1500 wordt dit jaar mede mogelijk gemaakt door XITE. We love music videos.

KINK is sinds 1 februari 2019 te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur: alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90, KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore en KINKNL met de beste muziek uit eigen land.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over