Het alternatieve rockstation KINK lanceert op Tweede Paasdag haar 2e themazender genaamd KINK DISTORTION, een station voor de liefhebbers van metal, hardrock en metalcore.

De zender is vanaf maandag 13 april 18:00 uur 24/7 online te beluisteren via KINK.nl, de KINK app en smart speakers als de Google Home en internetradio’s zoals Sonos. Voorafgaand aan de start van KINK DISTORTION is die dag op KINK de tweede editie te horen van de Heavy 100, een door de luisteraars van KINK samengestelde lijst met de honderd beste heavy tracks ooit gemaakt. Vorig jaar stond “One” van Metallica op 1 in die lijst, gevolgd door Rage Against the Machine met “Killing in the name” en “Sonne” van Rammstein. Stemmen op de Heavy 100 kan vanaf nu via kink.nl/stemmen

De muziek op KINK DISTORTION is met veel liefde en kennis van harde zaken samengesteld door twee kenners van het genre: KINK-dj en voormalig frontvrouw van The Charm The Fury Caroline Westendorp en Jeps Salfischberger.

“Het is hoog tijd dat er een fatsoenlijk radiostation komt waar je de hele dag de beste metal hoort”, aldus Westendorp. “KINK DISTORTION eert iconen als Slayer en Metallica, maar staat ook vol in het nu met aandacht voor acts als Parkway Drive, Beartooth en Bring Me The Horizon”.

“Sinds de start van KINK in 2019 is duidelijk dat veel van onze luisteraars grote liefhebbers zijn van de stevigere muziek”, aldus programmadirecteur Michiel Veenstra. "KINK DISTORTION zal voor die mensen een prachtige aanvulling worden op de bestaande zenders KINK en themazender KINK DNA Classics, waar we de beste alternatieve muziek uit het verleden draaien”.

KINK is ervoor liefhebbers van Queens of the Stone Age, De Staat, Oscar and the Wolf, The War on Drugs, Florence and the Machine, Greta van Fleet, The 1975, Muse, EUT en Gorillaz. Mensen die graag naar festivals gaan en regelmatig een concert in het clubcircuit meepikken. Mensen voor wie muziek een eerste levensbehoefte is, die benieuwd zijn naar wat er voor Nirvana was en wat er volgend jaar speelt.

KINK is sinds 1 februari 2019 te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel - inmiddels zijn daar in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur: alles dat online radio ontvangt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over