Sinds 2010 is het een jaarlijks wereldwijd terugkerend fenomeen: Whamageddon! Ooit begonnen als grapje is het voor veel mensen inmiddels een jaarlijkse sport geworden om klassieker 'Let Christmas' van Wham! de eerste 24 dagen van december volledig te vermijden. Deelnemers zitten veilig bij KINK: het radiostation zendt het nummer absoluut niet uit.

De regels voor Whamageddon zijn als volgt:

  1. De bedoeling is om Last Christmas van Wham! zolang mogelijk niet te horen
  2. De spelperiode loopt van 1 tot en met 24 december. Die laatste dag middernacht, dus als het echt kerst is, mag het weer!
  3. Alleen het origineel van Last Christmas telt mee. Covers, remixen, valse straatmuzikanten zijn geen probleem.
  4. Je bent af zodra je het nummer ergens hoort en herkent. Zelfs een flarde is dan al genoeg... Ben je af, dan post je op Twitter, facebook, Instagram of waar dan ook met de hashtag #Whamageddon dat je er uit ligt.

"Bij KINK komt Wham! sowieso al nooit voorbij, maar dat is voor een radiostation in de kerstperiode een heel uitzonderlijke positie", licht programmadirecteur Michiel Veenstra toe. "Vorig jaar zagen we al een met de dag groeiend aantal berichten van luisteraars dat ze collega's en autobestuurders aanspoorden KINK aan te zetten om maar niet af te raken. Ook dit jaar zijn we voor die steeds grotere groep mensen het ideale radiostation. We draaien in de weken voor kerst heus af en toe een kerstliedje, maar dan van het kaliber Pogues, Wombats, Smith & Burrows en The Killers. Geen Wham!".

Luisteraars die onverhoopt toch voor 24 december afvallen door bijvoorbeeld een bezoek aan een tuincentrum of door minder attente collega's, kunnen zich melden bij KINK middels de KINK-app. Elke dag wordt één onfortuinlijke verliezer blij gemaakt met een KINK kerst-sweater.

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt.

Naast KINK is er ook themazender KINK CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren 70, 80 en 90, KINK INDIE met de beste nieuwe Indie Alternatieve en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over