KINK zwaait het jaar dat we allemaal willen vergeten uit met de Tijdmachine, muzikaal vuurwerk en muziek voor vrienden op afstand

Radiostation KINK staat de laatste twee weken van 2020 in het teken van de lockdown, muzikaal vuurwerk en terugblikken op betere tijden in de Tijdmachine.

In een jaar zonder concerten en festivals, maar ook minder samen zijn met vrienden en collega's, draait KINK met ingang van vandaag de hele dag Houd Moed-verzoekjes: luisteraars kunnen een vriend, familielied of collega op afstand een hart onder de riem steken met een muzikaal verzoek.

Op zondag 20 december begint vervolgens de KINK Tijdmachineweek, die elke dag langs de beste alternatieve rockmuziek uit een decennium voert. Op zondag zijn dat de jaren '80, gevolgd door de 90's, 00's en 10's op de maandag, dinsdag en woensdag. Elk uur staat er een volgend jaar in de spotlights, waardoor luisteraars tussen 9 uur 's ochtends van 19u 's avonds in tien uur door tien jaar heengaan.

Donderdag 24 december staat de Tijdmachine stil bij de muzikale lichtpunten van 2020 in The Playlist of the Year, de lijst met de 100 beste tracks van het jaar. De stembussen hiervoor zijn inmiddels geopend op kink.nl, waar nu al veel stemmen binnenkomen voor singles van grote namen als Nothing But Thieves, Foo Fighters, The Killers en The Strokes en nieuwe artiesten als Beabadoobee, Sports Team, Queen's Pleasure en Phoebe Bridgers.

Als tegenwicht voor Mariah Carey, Wham! en Chris Rea is er op kerstavond, Eerste en Tweede Kerstdag tussen 19u en 22u 'Heavy Heavy XMAS', waarin drie uur lang de ballen uit de boom gebeukt worden met het betere gitaarwerk van onder andere Metallica, System of a Down en Linkin Park. En bij gebrek aan echt vuurwerk op Oudejaarsavond is er die avond vanaf 22u tot diep in de nacht "Heavy New Year" met flink wat gitaarvuurwerk.

Nieuwsjaarsdag is Eric Corton voor het eerst te horen als KINK-dj. Samen met Michiel Veenstra presenteert hij vanaf 1 januari 2021 elke vrijdagmiddag tussen 16u en 18u Vrijdag Corvee. Op zaterdag en zondag presenteert Corton tussen 12u en 14u Corton op KINK.

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90, KINK INDIE met de beste nieuwe Indie Alternatieve en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over