Zoals het er nu naar uitziet mogen de kappers weer open op dinsdag 2 maart. Daarom gooit radiostation KINK op maandag 1 maart, de dag voordat Nederland eindelijk weer naar de kapper kan, nog één keer de haren los op de KINK Bad Hair Day.

“Bijna iedereen heeft inmiddels woeste kapsels”, licht programmadirecteur Michiel Veenstra toe. "De maandenlange sluiting van de kapsalons heeft er voor gezorgd dat menigeen meer haar heeft dan ooit. Er is in de loop van de jaren heel wat goede rockmuziek gemaakt die daar perfect voor is dus daar gaan we nog even flink gebruik van maken”.

De hele dag is er elk uur een typische headbang-track op KINK om de lange haren flink op te laten wapperen. DJ Tim op het Broek draait in het middagprogramma KINK Rush Hour verschillende themablokken, met bijvoorbeeld muziek van artiesten met opvallende kapsels, muziek voor hanenkammen met punkmuziek, of een de beste Britpop - uit de tijd waarin lange lokken tot ver over de oren hingen. "Haar is altijd een bron van vermaak geweest binnen de muziek", aldus Tim op het Broek. "Maar het geeft ook een tijdsbeeld weer. De boedelkapsels in de 80's, de bloempotkapsels in de 90's tijdens de Britpop. Zelf ben ik daar een mix van. Denk ik. Hoewel mijn kapper me meer in de middeleeuwen plaatst".

KINK is in heel Nederland te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur, alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90, KINK INDIE met de beste nieuwe Indie Alternatieve en KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over