Aan de vooravond van de eerste verjaardag van KINK op 1 februari a.s. pakt het radio- en podcastplatform uit met een pakket aan mooie uitbreidingen.

KINK wordt lid van het Radio Advies Bureau (RAB) en sluit aan bij het Nationaal Luisteronderzoek (NLO). KINK is hiermee de eerste nieuwe toetreder sinds de oprichting van het NLO in 2012. KINK stapt vol vertrouwen in de toekomst van audio en verbindt zich met deze stap aan de cijfermatige transparantie die NLO en RAB bieden aan adverteerders en mediabureaus. Hiermee is vanaf maart 2020 - wanneer het NLO de luistercijfers over de meetperiode januari-februari publiceert - voor iedereen inzichtelijk hoeveel luisteraars het station in korte tijd aan zich heeft weten te binden.

De luistercijfers zijn een belangrijk middel voor de verkoop van commercials: per 1 januari 2020 heeft KINK de verkoop van commercials en non-spot ondergebracht bij verkoopmaatschappij E Power, waar het als onderdeel van het landelijk dekkende zenderpakket wordt aangeboden aan adverteerders. Daarnaast breidt KINK uit met haar nieuwsvoorziening: met ingang van 1 februari is op zowel KINK als haar themakanaal KINK DNA Classics 7 dagen per week, 24 uur per dag elk uur het laatste nieuws te horen, verzorgd door het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP).

Eén jaar na de start blijkt KINK een schot in de roos: luisteraars, artiesten, poppodia en boekers weten de weg naar het station massaal te vinden. “We krijgen van zowel het publiek als de muziekindustrie te horen dat KINK niet meer weg te denken is”, aldus programmadirecteur Michiel Veenstra. “Die positieve geluiden motiveren het team van KINK enorm om in 2020 door te pakken met mooie podcasts en radio.

Zo zijn we net als in 2019 ook in 2020 officieel mediapartner van het toonaangevende Down The Rabbit Hole festival, waar we drie dagen lang live radio verzorgen, en staan er onder de noemer KINK Presents grote concerten in de agenda van onder andere Green Day, Rammstein, Foals, Kings of Leon en Within Temptation in onder meer het Goffertpark, het Zuiderpark, het Stadspark, de Ziggo Doe en AFAS Live”.

KINK is er voor liefhebbers van Queens of the Stone Age, De Staat, Oscar and the Wolf, The War on Drugs, Florence and the Machine, Greta van Fleet, The 1975, Muse, EUT en Gorillaz. Mensen die graag naar festivals gaan en regelmatig een concert in het clubcircuit meepikken. Mensen voor wie muziek een eerste levensbehoefte is, die benieuwd zijn naar wat er voor Nirvana was en wat er volgend jaar speelt.

KINK is sinds 1 februari 2019 te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel - inmiddels zijn daar in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur: alles dat online radio ontvangt.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over