Met de grens tussen Nederland en België gesloten en het live circuit op slot slaan rockzenders Willy (BE) en KINK (NL) de handen ineen om vaderlands talent voor te stellen aan de buren. Elke vrijdagmiddag smokkelen dj’s Tim op het Broek (KINK) en Annelies Orye (Willy) muzikaal exportproduct naar de ander om zo Belgische bands aan Nederlandse luisteraars voor te stellen en Nederlandse bands aan de Belgen.

Afgelopen vrijdag was de eerste uitwisseling, waarbij Tim op het Broek Waltzburg liet horen op Willy. “Ik heb het zo raar gevonden waarom we op de radio niet veel meer van elkaar laten horen. In België bestaat er al heel lang een super spannende muziekscene en in Nederland is dat niet minder. Waarom steeds in hetzelfde rondje draaien wanneer je zoveel van elkaar kunt leren en ontdekken?”. Annelies Orye kwam met de Gentse band Rhea. “Normaal ga ik in de zomer nieuwe bands ontdekken op de festivals. Vrienden nemen me mee op sleeptouw of omgekeerd. Gelukkig kan Tim mij nu nieuwe bands tippen!" ”.

Naast het wekelijks tippen van muziek uit eigen land op de radio hopen beide radiostations in de toekomst vaker samen op te trekken om de liefde voor alternative rock uit te dragen. “We kunnen niet wachten tot we onze Vlaamse muziekvrienden weer treffen op een Down the Rabbit Hole of Pinkpop”, zegt KINK programmadirecteur Michiel Veenstra. “De muziek bindt ons en doet gelukkig ook in tijden van zelfisolatie, maar we kijken er naar samen een pintje bij een podium te drinken”, sluit Willy-muzieksamensteller Kevin Moens zich daarbij aan.

KINK is sinds 1 februari 2019 te ontvangen via DAB+, de digitale opvolger van FM. DAB+ is gratis in de ether te luisteren met een geschikt radiotoestel - inmiddels zijn daar in Nederland meer dan 1 miljoen exemplaren van verkocht. Daarnaast is KINK ook online te ontvangen: via de eigen app, website, op het wereldwijde TuneIn platform, op Sonos-apparatuur: alles dat online radio ontvangt. Daarnaast is er themazender KINK DNA CLASSICS met de beste alternatieve muziek uit de jaren ’80 en ’90 en sinds 13 april ook KINK DISTORTION met uitsluitend metal, hardrock en metalcore. Op 27 april komt daar KINKNL bij, met uitsluitend alternatieve muziek uit Nederland.

ALGEMENE INFO WILLY

Willy is het eerste digital only radiostation van DPG Media in België en is sinds 11 oktober 2019 te beluisteren via DAB+, de site http://willy.radio, de Radioplayer app, smartspeakers en via de grote online radiostreaming platformen. Bij Willy staat de muziekliefhebber centraal en het station focust zich op de betere gitaar, pop- en rockmuziek van vroeger en nu.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over