Nu de grote vakantie voorbij is, komt er traditioneel ook een einde aan het festivalseizoen. Maar wie in september nog niet uitgeskydived is, kan nog terecht bij Kinepolis. De Belgische bioscoopketen brengt namelijk drie rocksensaties naar het witte doek: David Gilmour op woensdag 13 september, Slipknot op woensdag 20 september en Black Sabbath op donderdag 28 september. “Met deze drie uiteenlopende concertfilms bieden we muziekliefhebbers niet alleen exclusieve content die je alleen in de bioscoop ziet, maar bieden we loyale volgers en fans uit alle generaties een unieke kans om samen te komen,” zegt Leendert Vanden Heule, Junior Product Manager bij Kinepolis België.

David Gilmour (13 september – 19u45):

David Gilmour Live at Pompeii’ mag in de muziekmaand september bij Kinepolis de spits afbijten. Het is exact 45 jaar geleden dat Gilmour op het podium van het spectaculaire Pompeii Amfitheater stond met zijn band Pink Floyd. Het concert werd toen zonder publiek op beeld vastgelegd in de documentaire 'Pink Floyd, live at Pompeii'. Dit maakte van Gilmour destijds de allereerste rockartiest die met zijn band mocht optreden in het oude Romeinse amfitheater. Eveneens is Gilmour zelfs nog steeds de enige performer die in 2016, 2000 jaar na de tijd van gladiatoren en brood en spelen, in deze arena mocht spelen. De concertfilm werd dit keer wel in aanwezigheid van publiek opgenomen, speciaal in 4K-kwaliteit en in het immersieve Dolby Atmos geluidssysteem om de ‘live beleving’ voor cinemabezoekers extra te vergroten. Zowel Pink Floyd klassiekers zoals ‘One Of These Days’, ‘Wish You Were Here’ en ‘Comfortably Numb’ als muziek uit Davids nummer-één-albums ‘On An Island’ en ‘Rattle That Lock’ passeren de revue. Gilmour brengt onder meer ook performances van ‘The Great Gig In The Sky’ en ‘Dark Side Of The Moon’, nummers die hij zelden als soloartiest uitvoert.

‘David Gilmour - Live at Pompeii’ wordt woensdag 13 september 2017 om 19u45 eenmalig op groot scherm vertoond in Kinepolis Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt, Liège, Kortrijk, Leuven, Imagibraine, Brugge en Oostende. Tickets zijn te verkrijgen via de Kinepolis website.

Slipknot (20 september - 19u45):

‘Slipknot Day of the Gusano’ toont exclusieve content die alleen in de bioscoop te zien zal zijn. De concertfilm legt de chaos, opwinding en het gemeenschapsgevoel vast die de Amerikaanse heavymetalband Slipknot 20 jaar lang gecultiveerd heeft. De film zet hierbij het optreden van een van de meest opwindende livebands ter wereld centraal tijdens het historische Knotfest Mexico City. Naast hits zoals ‘The Heretic Anthem’, ‘The Devil in I’, ‘Wait and Bleed’ en ‘(sic)’, duikt de muziekdocumentaire eveneens in het leven van enkele trouwe fans, de zogenaamde ‘maggots’, die hun liefde uitdrukken door maskers voor de band te maken, tatoeages aan de band op te dragen en ontroerende verhalen te vertellen. “De fans zijn ik en ik ben hen,” zegt bandlid en achtergrondzanger Shawn "Clown" Crahan hierover.

‘Slipknot Day of the Gusano’ wordt woensdag 20 september 2017 om 19u45 eenmalig op groot scherm vertoond in Kinepolis Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt, Liège en Imagibraine. Tickets zijn te verkrijgen via de Kinepolis website.

Black Sabbath (28 september – 19u45):

‘Black Sabbath: The End of the End’ is de registratie van de allerlaatste show op 4 februari 2017 van de Britse band uit Birmingham die vijftig jaar geleden aan de oorsprong stond van de metalsound: Black Sabbath. Fans worden letterlijk ondergedompeld in het hart van de actie en volgen de band vanop de eerste rij terwijl deze al hun grootste hits spelen zoals o.a. ‘Iron Man’, ‘Paranoid’ en ‘War Pigs’. In nooit eerder uitgezonden interviews vertellen Ozzy Osbourne, Tony Iommi en Geezer Butler hoe ze hun 81ste en laatste show zelf beleefd hebben en blikken ze terug op hun carrière. Met deze documentaire komt een einde aan het verhaal van de grootste metalband aller tijden.

Black Sabbath: The End of the End’ wordt donderdag 28 september 2017 om 19u45 eenmalig op groot scherm vertoond in Kinepolis Brussel, Antwerpen, Gent, Hasselt, Liège, Kortrijk, Leuven, Imagibraine, Brugge en Oostende. Tickets zijn te verkrijgen via de Kinepolis website.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: