Mozart en Verdi in de cinema live vanuit de Metropolitan Opera in New York

Wie verwacht dat je bij Kinepolis enkel films kan bekijken, kreeg al meermaals het tegendeel bewezen. Met ‘Cultuur in de Cinema’ brengt de bioscoop ook een heel ander soort voorstellingen. Behalve theater, balletvoorstellingen, klassieke muziek en dans biedt ‘Cultuur in de Cinema’ ook een uitgebreid programma aan wereldklassiekers uit de Opera.

In december brengt Kinepolis maar liefst drie operavoorstellingen van wereldklasse, waaronder het alom gekende Aida, live vanuit de befaamde Metropolitan Opera in New York. Het opera- programma geldt als één van de sterke pijlers van 'Cultuur in de Cinema' waarvan het succes jaar na jaar groeit.

Naar aloude traditie beleeft het operaseizoen tijdens de wintermaanden haar hoogtepunt. De voorstellingen die de wereldberoemde Metropolitan Opera in New York in december gepland heeft en opgenomen werden in het programma van Kinepolis, zullen live en in High Definition te zien zijn in alle Kinepolis bioscopen. Een comfortabele setting, een 'live'-beleving, een lekker glaasje cava, een wereldberoemde Operaklassieker en geen 16 uur te hoeven vliegen om dit alles mee te maken. De ideale verwarming voor elke cultuurliefhebber op een koude zaterdagavond in de winter.

01 december 2012 – La Clemenza Di Tito – Wolfgang Amadeus Mozart
In de eerste eeuw na Christus verklaart de Romeinse keizer Titus zijn liefde aan Berenice, de dochter van de koning van Judea. Dit huwelijk is echter niet naar de zin van Vitellia, die haar ogen op de keizerlijke troon had gericht. Zij beraamt een duister moordplan op Titus, waarbij ze niet terugdeinst om zelfs diens vrienden in te schakelen. Een verhaal over liefde, macht, verraad en vergiffenis.
Onthaal: 18u25, start: 18u55, duur: 175min

08 december 2012 – Un Ballo In Maschera – Giuseppe Verdi
In het koninklijk paleis van Zweden organiseert Koning Gustaaf III een gemaskerd bal. De ideale kans voor enkele samenzweerders om onherkenbaar een moord op de koning te plannen. Wanneer Anckarström, de goede vriend van de koning, zijn vrouw verdenkt van ontrouw met Gustaaf III, voegt hij zich bij de samenzweerders. Een adembenemend spektakel over verboden liefde, waarbij zelfs het publiek door de gemaskerde personages misleid wordt.
Onthaal: 18u25, start: 18u55, duur: 200min

15 december 2012 – Aida – Giuseppe Verdi
Wanneer de Egyptische farao Ramfis aan zijn trouwste krijger Radamès de opdracht geeft het vijandige Ethiopië te verslaan, ziet Radamès zijn kans. Hij is namelijk verliefd op Aida, de Ethiopische slavin van prinses Amneris, en hoopt met zijn overwinning haar vrijheid te mogen vragen. Als echter blijkt dat haar vader de Ethiopische koning is, wordt hij ongewild meegesleurd in een spel van
verraad. Onthaal: 18u25, begin: 18u55, duur: 220 minuten

Wegens groot succes van de opera Aida zal er een herneming van de vertoning zijn op maandag 17/12 om 19u15 in alle Kinepolis bioscopen.

Tickets voor Opera in de Cinema kosten €21 (€19 kortingstarief). Heb je de live vertoning van je favoriete opera gemist of wil je ze graag nog eens opnieuw bekijken? Dan kan je telkens maandag (acht dagen na de live voorstelling) om 14u30 terecht in Kinepolis Antwerpen, Brugge, Gent, Kortrijk, Oostende en Imagibraine voor de hernemingen. Tickets voor deze vertoningen zijn verkrijgbaar aan het tarief van €13,00.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: