Kinepolis Group opende deze week, naast een IMAX-zaal in Brussel, ook twee gloednieuwe bioscopen: één in Utrecht (Nederland) en één in Toulouse (Frankrijk). Daarmee realiseerde Kinepolis in 2016 maar liefst vijf nieuwbouwprojecten in drie landen: Kinepolis Dordrecht, Breda en Utrecht (Nederland), een nieuwe bioscoop in Granada (Spanje) en Kinepolis Fenouillet, nabij Toulouse. In totaal beschikt Kinepolis Group nu over 50 bioscopen in zeven landen.

Op woensdag 14 december, gelijktijdig met de release van 'Rogue One: A Star Wars Story', ontving Kinepolis Jaarbeurs (Utrecht) haar eerste bezoekers. Het betreft een gedeeltelijke opening, namelijk van de eerste zes zalen die klaar zijn. De rest van de in totaal 14 zalen zal in de komende periode geleidelijk openen, tot de bioscoop in februari 2017 volledig afgewerkt is en op volle capaciteit kan draaien. Met 14 zalen en rond de 3.300 stoelen wordt Kinepolis Jaarbeurs de grootste bioscoop van Utrecht, en één van de grootste van Nederland.

Vandaag, vrijdag 16 december, opent ook Kinepolis Fenouillet de deuren. De bioscoop met 8 zalen en 1.100 zitplaatsen maakt deel uit van 'La Galerie Espaces Fenouillet', het nieuwe handels- en recreatiecentrum in het noorden van de stad Toulouse.

Zowel in Kinepolis Jaarbeurs als Kinepolis Fenouillet zijn alle zalen voorzien van laserprojectie, waardoor de beeldkwaliteit in elke zaal haarscherp is. Voor bezoekers die uit zijn op een nog intensere filmervaring is er in beide bioscopen ook een 'Laser ULTRA' zaal. 'Laser ULTRA' combineert de beste laserprojectie met een spectaculair, multidimensioneel Dolby Atmos-geluid.

Sinds 2014 heeft Kinepolis belangrijke stappen gezet in de realisatie van haar expansiestrategie. In minder dan drie jaar tijd breidde de Groep uit met 27 bioscopen, door middel van overnames of nieuwbouwprojecten. Diverse andere projecten zijn in ontwikkeling, waaronder een nieuwe bioscoop in Brétigny-sur-Orge, nabij Parijs, die in de eerste helft van 2018 wordt geopend.

Kinepolis telt eind 2016 elf bioscopen in Frankrijk, zestien in Nederland, twaalf in België[1], zes in Spanje, drie in Luxemburg, één in Polen[2] en één in Zwitserland.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over