In het derde kwartaal van 2008 (van juli tot en met september) telde Kinepolis 5,4 miljoen bezoekers. Gecumuleerd van januari tot en met september ontving Kinepolis Group aldus 15,8 miljoen bezoekers of 3,8% minder dan in 2007. In 2007 werd het derde kwartaal gekenmerkt door een sterk filmaanbod ('Harry Potter and the Order of the Phoenix', 'Ratatouille', 'The Simpsons Movie').

In vergelijking met de opgestelde kwartaalprevisie, gebaseerd op de filmtitels van het derde kwartaal 2008, beoordeelt het management de gerealiseerde bezoekcijfers als positief, mede dankzij het goede "cinemaweer" in juli en augustus. De internationale filmtop in het derde trimester werd gevormd door respectievelijk 'Hancock', 'Kung Fu Panda', 'The Dark Knight', 'Wall-e' en 'Chronicles of Narnia : Prince Caspian'.

In het verschiet liggen 'Madagascar 2', 'James Bond: Quantum of Solace', 'High School Musical 3', Body of Lies', 'The Day the Earth stood Still', 'Australia' en voor België de 3D-film 'Journey in the Centre of the Earth'. Vlaamse aankomende films zijn 'Loft', 'Piet Piraat 3', 'Christmas in Paris' en 'Blinker en de Blixvaten'
Spanje kijkt uit naar 'Vicky Cristina Barcelona', en Frankrijk naar 'Coluche', 'Mesrine', 'L'emmerdeur' en 'Largo Winch'.

Zaterdag 11 oktober ging het tweede live-opera-seizoen in première in België en Frankrijk. De eerste voorstelling ('Salome') bekoorde alvast ruim 2600 operaliefhebbers. Abonnementsverkopen en business-to-business events rond 'Opera in de Cinema' lopen als een trein. Kinepolis België en Frankrijk verkochten samen al meer dan 1000 abonnementen.

Op 9 oktober werd t.g.v. een persconferentie de Belgische filmcheque voorgesteld door Minister Didier Reynders. In België kunnen ondernemingen vanaf heden filmcheques cadeau doen aan hun werknemers. De filmcheque is een sociaal voordeel voor het personeel, net zoals boeken- en cultuurcheques. Kinepolis onthaalt dit initiatief en fiscale stimulans met enthousiasme.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: