Kinepolis heeft een huurovereenkomst bereikt met vastgoedbedrijf General de Galerías Comerciales omtrent de overname van uitbating van twee Spaanse bioscopen, waarvan de ene gelegen in Mataró (Barcelona) en de andere in Marbella, in het succesvolle winkelcentrum La Cañada. Beide bioscopen liggen in markten met een hoge koopkracht en vraag naar premium producten.

De bioscoop in Mataró, op 37 km ten noorden van Barcelona, is gelegen in het commercieel centrum Mataró Parc en beschikt over 12 zalen en 2 916 stoelen. De bioscoop ontving in 2019 zo’n 600 000 bezoekers. Kinepolis zal de bioscoop uitbaten vanaf 3 november 2022.

De bioscoop in Marbella is gelegen in het commercieel centrum La Cañada en beschikt over 8 zalen en 1 610 stoelen. De bioscoop ontving in 2019 zo’n 350 000 bezoekers. Kinepolis zal deze bioscoop uitbaten vanaf 7 november 2022.

Na de overname plant Kinepolis voor beide bioscopen de invoering van haar premium-concepten zoals laserprojectie, premium seating, het megacandy-concept, enzovoort.

Met deze overname zal Kinepolis 10 bioscopen tellen in Spanje, waaronder de twee grootste van het land (Kinepolis Ciudad de la Imagen in Madrid en Full Barcelona). De 10 Spaanse bioscopen zijn goed voor een totaal van 157 zalen en bijna 38 000 stoelen.

Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group: “Met de overname van deze twee bioscopen hernemen we op een voorzichtige manier onze expansiestrategie. De voorwaarden van de overname en het potentieel van beide sites moeten ons toelaten om zowel voor de filmliefhebber als Kinepolis waarde te creëren.”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over