Kinepolis Group neemt vanaf vandaag de uitbating van de bioscoop gesitueerd in het commercieel centrum Saint-Sever over, in het hart van Rouen (Normandië, Frankrijk). De bioscoop, voorheen uitgebaat door UGC, telt 14 zalen en 2.500 zitplaatsen en ontving meer dan 400.000 bezoekers in 2015.

Het centrum Rouen Saint-Sever, inclusief de bioscoop, is eigendom van vastgoedinvesteringsmaatschappij Wereldhave sinds december 2014. Overtuigd van het potentieel van Saint-Sever, heeft Wereldhave er grote ambities en staat een grote renovatie gepland, met als voornaamste doelstelling het aanzwengelen van het vrijetijds- en restaurantaanbod. Eric Damiron, Algemeen Directeur Frankrijk bij Wereldhave, is verheugd over het project waarin "de bioscoop een centrale plaats zal krijgen. Een dynamische en visionaire partner zoals Kinepolis belooft een nog grotere impact van dit belangrijke project voor Rouen Saint-Sever."

Om de bioscoop in te richten en met het oog op een vlotte overgang voor het personeel, dat wordt overgenomen door Kinepolis, zal de bioscoop gesloten zijn deze woensdagochtend 13 januari.

De overname van de multiplex-bioscoop van Rouen Saint-Sever past in de expansiestrategie van Kinepolis. Het betreft de eerste Kinepolis-vestiging in Normandië en de tiende in Frankrijk, na de overname van een bioscoop nabij Lyon en van de Utopolis-bioscoop in Longwy in 2015.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over