Drie maanden na de overname van de bioscoop Gaumont in Amnéville, neemt Kinepolis een tweede Franse bioscoop over uit het Pathé-netwerk, nl. Les Quais de Pathé in Belfort, in de regio Franche-Comté.

Kinepolis neemt het bedrijf Pathé Belfort SAS over, dat de (gehuurde) bioscoop uitbaat. Het bioscoopcomplex beschikt over 14 zalen en 2 562 zitplaatsen en bevindt zich dichtbij het stadscentrum van Belfort. De bioscoop beschikt tevens over een 4DX-zaal en ontving ongeveer 500 000 bezoekers in 2019.

Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group: “Net zoals het geval was voor de Gaumont-bioscoop in Amnéville, past ook deze acquisitie perfect in de uitvoering van onze expansiestrategie en we versterken zo opnieuw onze aanwezigheid in het noordoosten van Frankrijk. Een warm welkom aan onze nieuwe klanten en aan de medewerkers van deze nieuwe Kinepolis-bioscoop.”

Met deze nieuwe overname, telt Kinepolis Frankrijk vanaf heden 17 bioscopen (16 Kinepolis-bioscopen en een arthouse-bioscoop genaamd KLUB), goed voor een totaal van 190 zalen en meer dan 40 000 zitplaatsen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over