Kinepolis Group neemt vanaf vandaag een bioscoop over uit het Pathé-netwerk in het oosten van Frankrijk: de bioscoop Gaumont in Amnéville.

Kinepolis neemt zowel de uitbating als het vastgoed van de bioscoop over. Het bioscoopcomplex telt 12 zalen en 2 462 stoelen en ligt vlakbij Luxemburg en op 20 minuten van de Kinepolis-bioscopen in Thionville en Saint-Julien-lès-Metz. Het complex beschikt over een 4DX-zaal en is gelegen in een vrijetijdszone met veel restaurants. In 2019 (pre-Covid) ontving de bioscoop meer dan 410 000 bezoekers.

Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group: “We zijn enthousiast om onze voetafdruk in het noordoosten van Frankrijk te versterken met een overname die perfect past in de expansiestrategie van onze Groep. We kijken ernaar uit om te werken met het team en om onze nieuwe klanten te ontmoeten.”

Met deze overname, telt Kinepolis Frankrijk vanaf heden 16 bioscopen (15 Kinepolis-bioscopen en één arthouse-bioscoop genaamd Klub), goed voor een totaal van 176 zalen en meer dan 40 000 stoelen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over