Kinepolis Group en IMAX Corporation werken samen aan de opening van een IMAX-zaal met 4K laserprojectie en 400 zitplaatsen in Kinepolis Brussel. IMAX met laser zal filmliefhebbers in Brussel de meest scherpe, heldere en levendige digitale beelden bieden op een scherm van 532 m², gecombineerd met een ongeëvenaarde immersieve audio-ervaring. De opening van de IMAX-zaal staat gepland op 14 december, gelijktijdig met de release van 'Rogue One: A Star Wars Story', de eerste film die er zal vertoond worden.

Kinepolis opende in 1988 haar bioscoopcomplex in Brussel, op dat moment met 25 zalen 's werelds eerste megaplex. Eén van deze zalen huisvestte de eerste IMAX-ervaring in een commerciële bioscoop. IMAX was tot dan toe hoofdzakelijk verbonden aan musea en er werden uitsluitend documentaires getoond. Ondanks een grote schare fans, waaronder Koningin Fabiola, sloot Kinepolis de IMAX-zaal eind 2005, omwille van de toen beperkte beschikbare content. Vandaag is Kinepolis ervan overtuigd dat IMAX next-generation laserprojectie, in combinatie met kaskrakers aangepast aan het IMAX-formaat, Belgische filmliefhebbers een additionele, exclusieve filmervaring zal bezorgen.

"De grenzen van innovatie opzoeken om de klantbeleving te verbeteren is altijd de hoeksteen van ons succes geweest. Dit continue streven, in combinatie met het succes van IMAX in markten zoals Nederland, Frankrijk en Duitsland, heeft ons ertoe gebracht onze voormalige IMAX-zaal in Brussel te heropenen en uit te rusten met de laatste nieuwe laser- en geluidstechnologie van IMAX", zegt Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group. "We zijn verheugd om onze samenwerking met IMAX nieuw leven in te blazen en op deze manier verder te investeren in een unieke bioscoopervaring voor onze klanten."

"Kinepolis is de grootste bioscoopuitbater in België en een belangrijke speler in de Europese bioscoopsector", zegt Andrew Cripps, President of International en EVP bij IMAX Corporation. "Gezien de uitzonderlijke aantrekkingskracht die we ondervinden in andere, gelijkaardige regio's, geloven we dat we hetzelfde succes kunnen bereiken in België en we kijken dan ook uit naar deze nieuwe mijlpaal in het aanbieden van een immersieve filmbeleving op deze iconische locatie."

Het IMAX dual 4K laserprojectie-systeem, waarbij steeds twee projectoren worden gebruikt, is uitgerust met de laatste nieuwe IMAX technologieën. Deze maken het mogelijk beelden te projecteren met een aspect ratio tot 1.43:1 met een maximale resolutie en scherpte en ongeziene niveau's van helderheid, contrast en kleuren. Het nieuwe systeem bevat ook de laatste nieuwe geluidstechnologie van IMAX, met een update naar 12.1 audio met nog meer kracht en precisie, en extra geluidskanalen op de zijkanten en in het plafond die ervoor zorgen dat geluid nog beter gepositioneerd kan worden voor een echt immersieve ervaring.

Alle info over IMAX Brussel is terug te vinden op onze facebookpagina: www.facebook.com/KinepolisIMAX

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over