De Safer Internet Day of de werelddag voor een veilig en verantwoord gebruik van het (mobiel) internet vindt dit jaar plaats op dinsdag 5 februari. Ter gelegenheid van de 10de editie van dit initiatief gericht naar jongeren, haalt Kinepolis meer dan 1500 leerlingen van het secundair onderwijs naar de bioscoop voor uitleg, ondersteuning en natuurlijk...film.

In samenwerking met Child Focus, het Kinderrechtencommissariaat, de politie en jeugdtheater de Kopergietery werkte Kinepolis een programma van een halve dag uit rond de risico's van internet en sociale media, cyberpesten, veilig surfen enz. De jongeren krijgen een antwoord op heel wat vragen en worden bewust gemaakt van hun rechten en plichten op het internet. Hebben ze klachten of ervaren ze moeilijkheden, dan kunnen ze terecht op de Klachtenlijn van de Kinderrechtencommissariaat ofwel de hulplijn van Child Focus (via clicksafe.be).

Haar imago alle eer aandoende, heeft Kinepolis voor een gevarieerd en prikkelend aanbod gezorgd: de meer dan 1500 leerlingen zullen zich geen seconde vervelen! Sketches door het theater, interviews met de kinderrechtencommissaris en een vraag en antwoordsessie zorgen ervoor dat jongeren zich in hun taal en hun leefwereld aangesproken voelen. Vervolgens krijgen de leerlingen de film 'Trust' te zien.

Kinepolis biedt via haar programma School @ The Movies al langer een platform aan scholen om hun leerlingen op maat te informeren en te entertainen, maar het is de eerste keer dat Kinepolis inpikt op de Safer Internet Day. Dit jaar enkel naar secundaire scholen maar de kans is groot dat er later ook een initiatief uitgewerkt wordt op maat van het lager onderwijs.

Op 5 februari staan de Kinepolis-complexen van Antwerpen, Gent, Brugge, Brussel, Leuven, Hasselt en Palace dus in het teken van veilig internet. De leerkrachten krijgen voor iedereen een informatiebrochure van Click Safe mee, balpennen van de Klachtenlijn én posters en stickers van de hulplijn van Child Focus. Voldoende materiaal dus om een lespakket mee samen te stellen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: