Kinepolis kondigt aan haar bioscooptickets te zullen afleveren via Passbook, de portefeuille-app van Apple die op 19 september gelanceerd wordt. Passbook maakt deel uit van iOS6, de nieuwe versie van Apple's mobiele operating systeem.

Apple iPhone-gebruikers in België, Frankrijk en Spanje kunnen Passbook al vanaf het lanceringsmoment gebruiken voor een bezoek aan hun favoriete Kinepolis-vestiging. Kinepolis bijt hiermee een nieuwe spits af in de internationale bioscoopsector.
Passbook is een initiatief van Apple waarbij men via één enkele app alle tickets, lidmaatschapskaarten, getrouwheidskaarten en kortingsbonnen digitaal op iPhone kan bewaren.

Na een transactie via kinepolis.be (België), kinepolis.fr (Frankrijk) of kinepolis.es (Spanje) klasseer je je ticket in Passbook door een eenvoudige klik op de link in de bevestigingsmail. Net voor je filmbezoek roep je de barcode op via Passbook, scan je je digitale barcode en krijg je zo toegang tot de filmzaal. Passbook is tijd- en plaatsgevoelig, zodat je tickets vanzelf naar de voorgrond springen waar en wanneer je ze nodig hebt. Zoeken naar je ticket is verleden tijd.

Smartphone-gebruikers hebben al enige tijd geen gedrukte aankoopbevestiging meer nodig om Kinepolis te bezoeken. Zij ontvangen al een beeld met barcode in hun mailbox. Nu kunnen iPhone iOS6-gebruikers hun ticket ook in Passbook-formaat oproepen.

De aflevering van het Kinepolis-ticket via de Passbook app is een logische stap in de evolutie van online ticketing naar mobile ticketing. Binnenkort zal men ook filmtickets kunnen aankopen vanop een mobile device zoals tablet of smartphone.

Eerder dit jaar lanceerde Kinepolis ook al haar vernieuwde website en introduceerde zij een aantal gepersonaliseerde iPhone-, iPad- en Android-apps en een nieuwsbrief die de filmliefhebber zijn voorkeurfilms en -events presenteert in functie van zijn favoriete genre, acteur, regisseur, land van herkomst, en tal van andere criteria.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: