Kinepolis Group bouwt een nieuwe vestiging in Brétigny-sur-Orge (Frankrijk), 35 kilometer ten zuiden van Parijs. Het is de 36ste vestiging van Kinepolis in Europa, de 8ste in Frankrijk.

Kinepolis Group en projectontwikkelaar Immochan verkregen alle nodige vergunningen om een bioscoop met 10 zalen en 1.530 zitplaatsen te bouwen in Brétigny-sur-Orge bij Parijs. De ontwikkeling is een deel van het nieuwe commercieel centrum "Les Promenades de Brétigny". Immochan start de bouwwerken in februari 2015 op en verhuurt een winddicht gebouw aan Kinepolis met een oppervlakte van 6.500m2. Kinepolis investeert in de volledige inrichting en afwerking. Eens op kruissnelheid, worden er ca 500.000 bezoekers per jaar verwacht.

In 2014 verwierf Kinepolis al de controle over 2 Spaanse bioscopen en over de Nederlandse groep Wolff Bioscopen (9 vestigingen, bioscoopprojecten in Dordrecht en Utrecht). Ook in Breda heeft Kinepolis bouwplannen. Kinepolis wil haar positie verder uitbreiden en evalueert in dit kader bijkomende projecten die passen in de expansiestrategie van Kinepolis. Zij wil haar concept introduceren in nieuwe markten en bij nieuwe doelgroepen, en wil zo bijdragen aan verdere waardecreatie voor al haar stakeholders.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over