28 jaar na de opening van Decascoop kreeg Kinepolis Gent (zoals Decascoop nu heet) een grondige facelift. De moderniseringswerken startten op 12 januari en werden vandaag 25 september afgerond. De inkomhal werd gesloopt, en heeft nu plaats gemaakt voor een gigantische, vernieuwende infrastructuur, naar het ontwerp van architectenbureau ESTE. Net op tijd voor het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen, dat op 6 oktober aanvangt.
 
De bioscoop-, festival- en congresbezoeker komt vanaf nu binnen via een indrukwekkende inkompartij met de nieuwste snufjes, innovaties en voorzieningen.  De hoofdinkom werd grondig gerestyled, en straalt nu des te meer glamour, ruimte en harmonie uit. 18 hightech automatische kassa's deden er hun intrede. In de ruime selfservice-shops kunnen bezoekers terecht voor een breed gamma aan snacks, inclusief een gezond assortiment.
 
Van de 12 zalen zijn er 10 digitaal. In 2 van de digitale zalen vinden 3D-voorstellingen plaats. De digitalisering van het bioscoopmedium zorgt voor een betere geluids- en beeldkwaliteit, en biedt een breder programmatieaanbod met heel wat nieuwe entertainmentmogelijkheden en B-to-B-applicaties.
Het digitale aanbod van evenementen dat al dan niet live het grote scherm haalt, zoals opera's, theaters, televisiereeksen, concerten en sportwedstrijden, kent een boeiende ontwikkeling en wekt toenemende interesse van het publiek.
 
Met een B-to-B-ruimte van 336  m², goed voor een totaalcapaciteit van 600 genodigden, komt Kinepolis Gent tegemoet aan de grote vraag van bedrijven naar ruime, goed bereikbare en professioneel uitgeruste congres- en receptieruimtes in Gent. Via de aangepaste congresinfrastructuur en -service, intensieve mediacampagnes en succesvolle partnerships wordt Kinepolis Gent sterker dan ooit als B2B-locatie gepromoot.
 
Naast de inkompartij komen volgend jaar 88 studio's en appartementen, een bouwproject in samenwerking met de Groep Blijweert.  Achteraan het gebouw zijn dan weer 50 appartementen voorzien in 2011.
 
Op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 september  worden Kinepolis-liefhebbers in de bloemetjes gezet ter gelegenheid van de nieuwe look van Kinepolis Gent.  Een filmbezoekje kost dan slechts 3 euro per ticket, en elke bezoeker ontvangt een waaier aan voordeelbonnen. Op het feestprogramma staat  ook een reeks verrassende animaties. 

Meer info omtrent het publieke feestprogramma op www.kinepolis.com/gent

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: