Vorige week vrijdag stal Johan Heldenbergh de show tijdens het rode loper moment van het Filmfestival Oostende bij Kinepolis. De populaire acteur wist pers en aanwezigen te vermaken door een Oostends visserslied te zingen. Maar nu bewijst Johan ook nog eens het hart op de juiste plaats te hebben door zijn stem te verlenen aan de nieuwste natuurdocumentaire ‘De Nieuwe Wildernis’ en op deze manier de Belgische natuur te steunen. De unieke natuurdocumentaire is vanaf 25 september enkel en alleen bij Kinepolis te bewonderen. Maar daar stopt het niet bij, want voor elk aangekocht ticket schenkt Kinepolis €1 aan Natuurpunt, de Vereniging voor natuur en landschap in Vlaanderen.

In de nooit eerder vertoonde natuurfilm ontdekt de kijker welke dieren eigenlijk onze buren zijn zonder dit zelf ooit beseft te hebben. De makers nemen je mee tijdens een vlucht van een machtige zeearend die over de boomtoppen scheert, terwijl een kudde van duizend wilde paarden denderend voorbij trekt. Twee volwassen edelherten leveren strijd om in de gunst van een hinde te komen en aaseters verdringen zich om een achtergelaten kadaver.

De film is pure, woeste natuurpracht zoals je die nooit eerder van zo dichtbij zag. En toch is ‘De Nieuwe Wildernis’ gewoon hier gefilmd, in de Lage Landen. Deze documentaire is een aanrader voor iedereen die van de natuur houdt en bovendien graag zijn of haar (natuur)steentje bijdraagt aan een groenere leefwereld.

Wedstrijd
Naast het steunen van onze natuur, kan je deze natuurpracht ook zelf beleven. Neem snel deel aan de Kinepolis natuurwedstrijd en maak kans op een safari naar de Oostvaardersplassen. Zo beleef je de natuur van ons land van heel dichtbij. De wedstrijd loopt nog tot 25 september 2013. Klik hier voor de Kinepolis wedstrijdlink.

Voor bijkomende informatie over ‘De Nieuwe Wildernis’, ga naar www.kinepolis.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: