Kinepolis Group en IMAX Corporation (NYSE: IMAX) hebben aangekondigd hun samenwerking uit te breiden met een overeenkomst voor 8 IMAX-locaties, waarbij het gaat om zes nieuwe state-of-the-art IMAX-zalen en twee upgrades. De overeenkomst dient als basis voor een langdurige samenwerking met mogelijke toekomstige uitbreidingen.

In Europa zal Kinepolis een nieuwe IMAX-zaal openen in België, Luxemburg, Frankrijk en Spanje. Verder zal ook een nieuwe IMAX-zaal worden geopend in Michigan, VS, en in Ontario, Canada. De overeenkomst omvat ook upgrades van bestaande Canadese IMAX-zalen naar IMAX® laser.

Kinepolis werkt momenteel al samen met IMAX® op zeven locaties, vijf in Canada (onder het merk Landmark Cinemas) en twee in België (Antwerpen en Brussel). De nieuwe overeenkomst breidt de IMAX-footprint van Kinepolis aanzienlijk uit, waardoor meer bioscoopbezoekers kunnen genieten van een IMAX-filmervaring van topkwaliteit.

"Deze overeenkomst toont ons engagement om te blijven investeren in de ultieme filmervaring, waardoor meer filmliefhebbers de kans krijgen om films in IMAX te bekijken", aldus Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group. "Filmbezoekers verwachten in toenemende mate premium filmervaringen en we weten van onze klanten dat IMAX in alle opzichten aan die verwachtingen voldoet. We zijn blij en trots om de uitbreiding van onze samenwerking aan te kondigen, daar we geloven dat het voor alle betrokkenen waarde zal opleveren."

"In een jaar waarin IMAX een zeer sterke verkoopactiviteit blijft genereren, is deze overeenkomst onze grootste multi-territoriale deal tot nu toe - het onderstreept de stijgende vraag naar de IMAX-ervaring in alle regio's en zelfs in nieuwe markten," aldus Rich Gelfond, CEO van IMAX. "Kinepolis is een uitstekende internationale bioscoopuitbater en we kijken ernaar uit om meer van hun klanten over de hele wereld te bedienen terwijl ze verder inzettenop het leveren van de best mogelijke bioscoopervaringen."

Alle nieuwe locaties zullen worden uitgerust met IMAX Laser, IMAX's meest geavanceerde bioscoopervaring. IMAX met laser is speciaal ontwikkeld om kristalheldere, levensechte beelden en nauwkeurig geluid te leveren voor een unieke filmervaring. Het onderscheidt zich door een baanbrekend 4k-laserprojectiesysteem met een nieuwe optische motor, speciaal ontworpen lenzen en een reeks gepatenteerde technologieën die zorgen voor helderdere beelden met een hogere resolutie, een dieper contrast en het breedste kleurengamma, exclusief voor IMAX-schermen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over