Uit eerbetoon aan David Bowie vertoont Kinepolis op dinsdag 10 januari 2017 om 19u45 de expo ‘David Bowie is’ op groot scherm. Het is dan exact één jaar na het plots overlijden van de Britse zanger. De tentoonstelling werd op beeld vereeuwigd tijdens de slotavond in het Victoria and Albert Museum in Londen. De bioscoopfilm biedt een aparte kijk op de creatieve carrière van Bowie.

Beschreven van ‘stijlvol en schandalig’ (The Times) tot ‘een triomf’ (The Guardian), is ‘David Bowie is’ tot op heden de snelst verkopende tentoonstelling ooit in het Victoria and Albert Museum. "Muzikaal genie David Bowie, die vorig jaar op 10 januari overleed aan leverkanker, liet wereldwijd heel wat fans bedroefd achter. Ook in ons land,” vertelt Anaïs Tamboryn, Product Manager bij Kinepolis België. “Zijn verregaande invloed op het culturele leven is ongeëvenaard. Daarom brengt Kinepolis ter ere van de zanger de exhibitie ‘David Bowie is’ eenmalig naar het witte doek."

‘David Bowie is’ dateert van 2013 en brengt een opmerkelijke Bowie-collectie in beeld zoals originele kostuums, foto’s, films, muziekvideo’s en decors. Maar ook meer persoonlijke items passeren de revue, zoals met de hand geschreven teksten, eigen instrumenten, zelfontworpen albumhoezen en dagboekaantekeningen. Speciale gasten, waaronder de Japanse modeontwerper Kansai Yamamoto, Pulp frontman Jarvis Cocker en andere medewerkers, komen eveneens aan bod en vertellen verhalen die de artistieke carrière van muzieklegende Bowie mee bepaald hebben.

‘David Bowie is’ wordt dinsdag 10 januari 2017, exact één jaar na het overlijden van de Britse zanger, eenmalig op groot scherm vertoond in Kinepolis Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Liège en Imagibraine.

Start van de expositie: 19u45. Prijs: € 13,75 - € 11,75 (Kinepolis Student Card) en is te verkrijgen via de Kinepolis website.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: