Kinepolis Group heeft een akkoord bereikt wat betreft de overname van twee Spaanse bioscopen, namelijk de bioscoop ‘Full’ in Barcelona en ‘El Punt Ribera’ in Valencia. Beide bioscopen maken deel uit van de bioscoopgroep El Punt, eigendom van de familie Sallent. De bioscoop ‘El Punt Vallès’, eveneens gelegen in Barcelona, maakt geen deel uit van de transactie.

De ‘Full’ megaplex in Barcelona telt 28 zalen en 2.689 zitplaatsen en ontvangt jaarlijks meer dan 1,3 miljoen bezoekers. Het is de tweede grootste bioscoop in Spanje, na Kinepolis Ciudad de la Imagen in Madrid. De bioscoop wordt gehuurd en is gevestigd in het commercieel centrum ‘Splau’ in Cornellá de Llobregat, gelegen naast de luchthaven op 14 km ten zuiden van Barcelona. De ‘Full’ bioscoop is het paradepaardje van de El Punt groep: alle zalen zijn uitgerust met 4K projectoren en 19 zalen werden voorzien van Dolby Atmos geluid.

De bioscoop ‘El Punt Ribera’ is gelegen in een commerciële zone in Alzira, op 44 km ten zuiden van Valencia. De bioscoop, waarvan het vastgoed in eigendom is, telt 10 zalen - allen uitgerust met Dolby 7.1 geluid - en 2.528 zitplaatsen en ontvangt meer dan 300.000 bezoekers per jaar.

Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group: “Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe aanwinst. De filosofie van ‘El Punt’ sluit mooi aan bij die van Kinepolis: ze gaan voor kwaliteit en proberen steeds hun aanbod aan producten en diensten te verbeteren. Innovatie staat daarbij voorop, getuige daarvan de bijzonder goed uitgeruste zalen, voorzien van de nieuwste digitale technologieën. Deze overname zal onze positie op de Spaanse markt versterken en zal ons toelaten om de Kinepolis-beleving aan nog meer bezoekers aan te bieden.”

De transactie heeft een ondernemingswaarde van € 25,8 miljoen. De overname is nog onder voorbehoud van de goedkeuring door de Spaanse mededingingsautoriteit.

Kinepolis telt op dit moment reeds 6 bioscopen in Spanje, goed voor 99 schermen en meer dan 28.000 zitplaatsen. Na deze overname zal Kinepolis de drie grootste cinemacomplexen in Spanje uitbaten, namelijk Kinepolis Ciudad de la Imagen in Madrid, Full in Barcelona en Kinepolis Valencia.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over