5e Nationale Cinema Enquête onthult voorkeur van Belgische bioscoopbezoeker

De voorbije maand onderzocht Kinepolis in haar 5e grootschalige online peiling (42.927 Kinepolis-bezoekers) opnieuw de voorkeuren van haar filmliefhebbers.  Tot de meest populaire films van het afgelopen jaar werden verkozen "Django Unchained", "The Hobbit : An Unexpected Journey", "The Broken Circle Breakdown", "Fast and Furious 6", "Skyfall".

De beste Vlaamse film was "The Broken Circle Breakdown". Wat genre betreft blijven de klassieke regels gelden. Mannen gaan voor komedie, avontuur en thrillers terwijl vrouwen vallen voor komedie, romantiek en avontuur. Beste compromis voor koppels: een avontuurlijke komedie met voldoende actie en romantiek.

Op het vlak van meest geliefde acteurs en actrices weinig verrassingen. Johnny Depp werd voor het vijfde jaar op rij de algemene publieksfavoriet. Julia Roberts scoort goed bij de vrouwen en Brangelina is ook weer terug te vinden in de top 10. 

Matthias Schoenaerts staat ook nu aan de top als favoriete Vlaamse acteur, op de hielen gevolgd door Koen De Bouw. De filmliefhebbers van Kinepolis kijken het meest uit naar het vervolg van "The Hobbit" en "The Hunger Games", en naar "50 Shades of Grey" . 
 

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: