Films die beklijven. Films waar je stil van wordt. Film, maar dan anders. Dat is Cinémanie van Kinepolis. Want naast een ruim aanbod must see blockbusters biedt Kinepolis ook auteursfilms voor de cinefielen onder ons. En dat zullen we geweten hebben! Een nieuw logo, een nieuwe campagne en een 'nieuw' bekend gezicht moeten het scala 'andere films' nog meer kracht bijzetten.

Bezeten door film
Maar liefst 13% van alle Belgische Kinepolis bezoekers zijn meerwaardezoekers als het op film aankomt. Dat bleek duidelijk uit de ticketverkoop van 2009. Films als 'De Helaasheid der Dingen', 'Inglorious Basterds', 'The curious case of Benjamin Button' en 'Slumdog Millionaire' vierden toen hoogtij onder het Cinémanie-label. En ook 2010 kende al het nodige Cinémanie-succes met onder meer 'Dr Parnassus', 'A single Man', 'The Ghost Writer' en 'Precious'. 

Terug naar zwart-wit
Voor het nieuwbakken logo en de nieuwe campagne rond Cinémanie, die deze week in het leven wordt geroepen, kiest Kinepolis bewust voor zwart-wit. Hiermee wordt het contrast benadrukt tussen de standaard kaskrakers en de 'andere film' die de Cinémanie-programmatie siert en meer dan kleurrijk genoeg is dankzij zijn diepgang.

Bekend België legt zijn gewicht in de schaal
Niemand minder dan Piet Goddaer, beter gekend als Ozark Henry, vertegenwoordigt tot het jaareinde het label Cinémanie. De Belgische singer-songwriter is behalve een geboren muziektalent ook een filmliefhebber pur sang. Bovendien belichaamt Ozark Henry het gedachtegoed achter Cinémanie, zijnde films die bijdragen tot de persoonlijke verrijking door te prikkelen, te ontroeren of wakker te schudden. Ozark Henry zelf verwoordt het nog beter als: "Het genre van een film is voor mij niet belangrijk, wel het gewicht."

Hvelreki Cinémanie!
"Hvelreki!" Of, letterlijk vertaald uit het Ijslands,"Moge een hele walvis aanspoelen op jouw strand". Het betekent zoveel als "Veel geluk gewenst" en het is de titel van het zesde studioalbum van Ozark Henry.  "Hvelreki" is het resultaat van een innerlijke zoektocht gevoed door reizen en tijd naar zichzelf. Onderweg vond Ozark Henry onmiskenbaar zijn ongetemde passie voor muziek terug. een passie waar hij, naar eigen zeggen, als jonge hond voor leefde.
Maar ook zijn vuur voor de betere film werd duidelijk opnieuw aangewakkerd. Door zijn tanden in de nieuwe campagne te zetten, wenst hij Cinémanie zodoende een volmondig "Hvelreki!"

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: