Bij ieder verjaardagsfeestje zijn er enkele K-woorden die sowieso nooit mogen ontbreken: kameraden, kaartjes, kado’s, een kroon, kaarsjes, etc. Maar voor een echt knalfeest staat de letter ‘K’ ook voor klassiekers, kaskrakers en vooral voor Kinepolis Antwerpen. Al 20 jaar, sinds 1993 - dat jaar waarin Spielbergs’ kolossen het witte doek op wandelden en Kinepolis voor het eerst de rode loper mocht uitrollen voor de Vlaamse film ‘Ad Fundum’ - mag het bioscoopgebouw zich met trots het filmmekka van Vlaanderen en eveneens een van de grootste cinemacomplexen ter wereld noemen.

Het 20-jarig bestaan van Kinepolis Antwerpen is een bijzondere mijlpaal die de internationale bioscoopketen niet onopgemerkt voorbij wil laten te gaan. Met ‘Zot van K’ organiseert het complex een knotsgek feestje dat maar liefst 3 dagen zal duren. Kinepolis Antwerpen rolt speciaal de rode loper uit voor iedere filmliefhebber van 18 tot 20 oktober 2013. Het wordt een onvergetelijke driedaagse waarin Kinepolis niet enkel het Vlaamse filmlandschap in de kijker zet, maar ook de grootste sterren en bekendste namen van Vlaanderen. Bezoekers mogen zich dan ook aan mooie avant-premières en tal van extra’s verwachten.

Kinepolis draagt het 20-jarig bestaan van Kinepolis Antwerpen graag op aan een gepassioneerd team van door-film-gebeten medewerkers, maar vooral in het bijzonder aan de miljoenen bezoekers die Kinepolis door de jaren heen met hun trouwe filmbezoeken vereerd hebben. Ontdek hieronder de ‘Zot van K’ programmatie die van 18 tot en met 20 oktober loopt.

‘ZOT VAN K’ avant-premières (doorlopend van 18/10 vanaf 18u30 t.e.m. 20/10):

  • Blood Ties (Clive Owen, Mila Kunis, Matthias Schoenaerts)
  • Gravity 3D (George Clooney, Sandra Bullock)
  • Malavita (Robert De Niro, Michelle Pfeiffer)
  • About Time (Rachel McAdams, Domhnall Gleeson)
  • Turbo (met de stemmen van Michael Pas, Jelle De Beule)

Kinepolis

De Kinepolis Group vindt zijn oorsprong bij de families Bert & Claeys. In de jaren ’60 begon het allemaal met een kleine buurtbioscoop in Harelbeke. Beide families bouwden hun activiteiten uit en gingen voor een totaal vernieuwend bioscoopconcept in Europa: de multiplex. In 1988 bundelden ze hun krachten om uit te pakken met de eerste megaplex ter wereld: Kinepolis Brussel met 25 zalen.

Metropolis, zoals Kinepolis Antwerpen voorheen heette, werd ingehuldigd in 1993 en is met 24 zalen en 8076 zetels een paradepaardje van Kinepolis en van de stad Antwerpen. De bioscoop neemt veelal het voortouw in tal van innovaties op beeldtechnisch, geluidstechnisch en conceptueel niveau. De zeer gevarieerde en uitgebreide programmatie, veelvuldige animaties en tal van bezoeken van nationale en internationale filmsterren, versterken het culturele leven in de metropool. Kinepolis Antwerpen speelt een primordiale rol in het Antwerpse stads- en studentenleven en de Antwerpse economie. In het voorjaar van 2012 werd de naam ‘Metropolis’ vervangen door ‘Kinepolis Antwerpen’.

Op jaarbasis verwelkomt Kinepolis Antwerpen maar liefst 2 miljoen bezoekers. Vorig jaar mochten ze op de drukste dag 17.000 mensen begroeten, maar het absolute record was ooit 26.000 bezoekers op één dag.

Kinepolis Antwerpen richt zich niet alleen op het aanbieden van films, maar ook op dienstverlening. Onder het complex ligt een gigantische evenementenzaal, de zogenaamde Hollywoodzaal. Met een oppervlakte van 1.900 m2 en een capaciteit van 2.000 mensen, is dit voor veel bedrijven de ideale locatie voor een feest, beurs of receptie waarbij ze gebruik kunnen maken van de huistraiteur. De andere polyvalente ruimtes zijn het Seminar Center en de Stars Lounge. Kinepolis organiseert ook zelf tal van evenementen voor het grote publiek. Denk maar aan ‘Ladies at the Movies’, ‘Men at the Movies’, ‘Seniors at the Movies’, ‘Kids at the Movies’ en ‘Students at the Movies’. Ook aan cultuur is er geen gebrek met de live vertoningen van ‘Opera in de Cinema’ en ‘Ballet in de Cinema’.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: