Ketnet viert zijn 20ste verjaardag in stijl! Een éénmalige reünie van Spring en een grote kinderdisco voor volwassen tijdens Samson & Gert, meer was er niet nodig om een uitverkocht Antwerps Sportpaleis volledig uit zijn dak te laten gaan! Voor de Ketnetfans van het eerste uur was het pure nostalgie!

Ketnet is en blijft met voorsprong Vlaanderens populairste kinderzender. De televisiezender sloeg voor zijn 20ste verjaardag de handen in elkaar met Studio 100. Één avondje nostalgie in het Antwerps Sportpaleis was de bedoeling, maar al snel bleek dat Samson & Gert zoveel meer is dan een doordeweeks kinderprogramma. Samson & Gert is Vlaams cultureel erfgoed waar jong en oud van kan genieten! Het bewijs is niet één, maar wel VIER totaal uitverkochte Sportpaleisconcerten voor Throwback Thursday.

Gastheer en gastvrouw van de avond waren niemand minder dan Steven Van Herreweghe, de allereerste Ketnet-wrapper, en Sofie van Moll. Samen met de 18.000 enthousiaste fans grasduinden ze in de rijke geschiedenis van Ketnet. Eerste halte van de avond waren de jongens en meisjes van W817. Met nummers als "We zijn er voor elkaar", "Zoë eet pita" en natuurlijk "W817" beten ze de muzikale spits af.

Ketnet is altijd al een kweekvijver van talent geweest. Denken we bv. maar aan Junior Eurosong. “Hé doe maar mee!”, “Tocht door het donker”, “Zo verliefd” en “De vriendschapsband” zijn ongetwijfeld klassiekers die iedereen nog kent. Voor de verandering kwamen de kids die intussen volwassen geworden zijn nog éénmaal hun song van toen brengen. Respectievelijk Tonya, Thor, Laura en Jonas van X!nk zorgden voor de eerste grote karaoke van de avond.

Wie vroeger al ééns keek naar Ketnet, kent ongetwijfeld de Ketnet krokket. Het tv-spelletje dat je dankzij de vele tips eigenlijk nooit fout kon hebben. Voor deze verjaardagseditie kon het spelletje dan ook niet ontbreken. Een reuzenkrokket op het podium en in de zaal deelneemster Lise-Marie die een herkansing kreeg voor haar foute kieze ruim 10-jaar geleden op televisie. Lise-Marie koos uiteindelijk voor het “sterretje” dankzij de tip van Sofie van Moll. Zij liep in een reuzesterretje’s-pak rond op het podium. Jammer genoeg voor Lise-Marie was de tip fout, want de kroket kwam uit het driehoekje. Als aandenken kreeg ze wel een trui met het opschrift “Ik ben de loser van de Ketnet kroket “ uit de handen van Steven Van Herreweghe.

Wie vroeger naar Ketnet keek, heeft ongetwijfeld ooit wel naar Spring gekeken. Vlaanderens populairste jongerenband maakte voor deze unieke verjaardagsconcerten een éénmalige comeback. Het werd een comeback in grote hoofdletters, want het volgelopen Sportpaleis sprong, zong en danste zich de ziel uit het lijf tijdens het 40-minuten durende concert. Van de eerste noten van “Vrije val” over “We kunnen het leven aan” tot “De juf van fysica” en “Met de trein naar Oostende” allemaal werden deze Spring-klassiekers luidkeels meegebruld.

Tussendoor bewees ook “Jan zonder vrees”, het nummer waarmee Spring ooit zijn kans waagde tijdens Eurosong, een echte Spring-hit te zijn. Het absolute hoogtepunt moest echter nog wel volgen. Het dak ging er pas helemaal af tijdens de slotnummers “Te min voor Anja” en natuurlijk het nummer waarmee het allemaal begon “Spring”. Kippenvel!

Na de gebruikelijke pauze waarbij de frisdank van welleer massaal werd ingeruild voor pintjes was het de beurt aan Vlaanderens populairste duo, Samson & Gert. “We gaan beginnen” werd de start van een vol uur Samson & Gert disco waarbij niet minder dan 17 echte meebrulklassiekers de revue passeerden. “Het samsonlied”, “In de disco”, “Had je tien miljoen” of “Wij zijn bij de brandweer” werden allemaal ongeneerd en luidkeels meegebruld door de 18.000 aanwezige Samson & Gert fans.

Tussendoor zorgde de Burgemeester nog voor een gepaste speech, kwam Vanleemhuyzen vertellen dat hij zijn voetbal kwijt was en kwam Octaaf De Bolle nog even de spieren stretchen tijdens “Ochtengymnastiek”. Alberto op zijn beurt mocht de absolute apotheose inleiden. Want met “Alles is op” en afsluiter “Samsonrock” moest het dak er nog een allerlaatste keer helemaal afgeblazen worden.

De nacht werd ingezet door niemand minder dan ex-Ketnet-Wrapper Peter Van de Veire. Hij verzorgde nog een stevige afterparty in het Antwerpse Sportpaleis.

Oh ja de populairste hond van Vlaanderen heeft een nieuwe hobby: DJ’en. Tijdens Throwback Thursday stelde hij met veel plezier zijn single “Samson is a DJ” voor. Benieuwd of Vlaanderen deze nieuwe hobby ook gaat omarmen.

Afsluiten doen we met de met de melding dat wie nu nog geen tickets heeft weten te bemachtigen voor dit legendarisch verjaardagsfeestje echt wel de pineut is. Alle 2 de resterende shows zijn hopeloos uitverkocht. Je kan alleen maar hopen dat je geen 10 jaar moet wachten op een nieuw verjaardagsfeestje!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: