Ketnet is begonnen met de opnames van De regel van 3S, een gloednieuwe detectivereeks over de 17-jarige Dries Deckers, een energieke en inventieve tiener met een heel eigen logica, waar de meeste andere mensen kop noch staart aan krijgen, maar die hem vaak tot verrassende inzichten brengt. Naast jong talent maken ook heel wat bekende namen hun opwachting in de reeks.

Door zijn impulsieve karakter wordt Dries ongewild geconfronteerd met een criminele zaak, waar de politie geen vat op krijgt. Slaagt Dries er wel in om met zijn eigen deductiemethode, ‘de regel van Dries’, de zaak op te lossen? Hij kan daarbij alleszins gebruik maken van een bijzondere eigenschap: als Dries zich opwindt, wordt hij onzichtbaar…

De regel van 3S speelt zich af aan de kust en combineert de sfeer van de zee, surfen en fun met spanning en suspense.

De rol van Dries wordt vertolkt door de jonge Samuël Anastasi. De beste vrienden van Dries zijn Roos, een blind meisje met veel inzicht (gespeeld door Dorien De Clippel), en IT-freak Hassan (Yassine Ouaich).

Naast deze jonge talenten spelen ook heel wat bekende namen mee in De regel van 3S, onder meer Jits Van Belle, Danni Heylen, Viv Van Dingenen, Ron Cornet, Rudy Morren, Dominique Van Malder, Ivan Pecnik, Bert Cosemans, Tine Laureyns, Jonas Vermeulen, Hans Van Cauwenberghe, Nathalie Wijnants, Warre Borgmans, Sander Gillis, Erik Burke en Danny Timmermans.

De uitzending van de reeks is voorzien voor 2017.

De regel van 3S is een coproductie van Ketnet en Zodiak Belgium naar een idee en scenario van Gert Govaerts (Tom & Harry, De Elfenheuvel).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: