Zet je pet op tegen kanker en bezorg kinderen met kanker een megavakantiekamp – vanaf zaterdag 26 september

Op zaterdag 26 september gaan Ketnet en Kom op tegen Kanker van start met de actie De Pet op tegen Kanker. Vele Ketnetters zullen de komende weken hun pet pimpen en opzetten tegen kanker. Maar ook een heleboel BV's doen mee, zoals Natalia, Emma Bale en Ian Thomas. Sien, Thomas en Maureen van de KetnetBand hebben dan weer het campagnelied 'De pet op!' gemaakt, met bijhorende videoclip. Het hoogtepunt van de actie is woensdag 21 oktober: die dag wordt Ketnet Petnet en moet het wereldrecord petten opzetten voor de bijl.

De Pet op tegen Kanker is een bewustmakingsactie, maar wil ook geld inzamelen om kinderen met kanker de kans te geven op vakantiekamp te gaan en samen met hun lotgenoten even hun ziekte te vergeten. De Pet op tegen Kanker wordt gelanceerd in Ketnet Swipe op zaterdag 26 september. Daags voordien, op vrijdag 25 september brengt Karrewiet een reportage over een vakantiekamp voor kinderen met kanker.

“De Pet op tegen Kanker is voor Kom op tegen Kanker een heel belangrijke campagne", aldus Marc Michils, algemeen directeur van Kom op tegen Kanker. "De actie maakt kanker bespreekbaar bij jonge kinderen. Ook zij zitten met veel vragen als een vriendje of iemand uit de familie kanker krijgt. De Pet op tegen Kanker is een gelegenheid om hen uitleg te geven en kanker zo ook voor hen bespreekbaar te maken. Bovendien stimuleren we de kinderen om hun solidariteit te tonen met mensen en in het bijzonder met kinderen met kanker. Ketnet is de ideale partner om deze jonge doelgroep te bereiken en actief te betrekken bij de campagne."

"We werken al jaren samen met Kom op tegen Kanker", zegt Ketnet-netmanager Maarten Janssens, "omdat we ons steentje willen bijdragen om jonge kinderen met kanker een onvergetelijk zomerkamp te bezorgen. Tegelijk is een actie zoals De Pet op tegen Kanker ook dé manier om de thematiek op een speelse en creatieve wijze bespreekbaar te maken bij alle Vlaamse kinderen. Het is hét moment waarop heel wat Vlaamse scholen samen met ons een vuist maken tegen deze ziekte. Evident dus dat we hier jaar na jaar onze schouders blijven onder zetten."

De Kom op tegen Kanker-pet

Met de Kom op tegen Kanker-pet kunnen de kinderen hun creativiteit helemaal de vrije loop laten. Ketnetters kunnen ze naar hun eigen smaak pimpen. Daarom wordt ze aangeboden als Petpakket, samen met een Ketnet-textieltattoo en een stel stiften om creatief mee aan de slag te gaan. Het Petpakket is vanaf woensdag 23 september te koop voor 8 euro. Voor meer info en verkooppunten kan je terecht op Ketnet.be.

Campagnelied en videoclip

Bij de actie hoort ook een cool campagnelied en een swingende clip. De pet op wordt gezongen door Maureen, Thomas en Sien van de KetnetBand. Zij weten maar al te goed waarom ze hun pet opzetten tegen kanker, want net als iedereen kennen zij wel iemand in hun familie of vriendenkring die getroffen werd door kanker.

Lancering in Ketnet Swipe op 26 september

De Pet op tegen Kanker gaat van start op zaterdag 26 september in het ochtendmagazine Ketnet Swipe. De Ketnet-wrappers Charlotte en Sien vertellen alles over de actie en nodigen ook twee kankerpatiëntjes uit voor een gesprek over het belang van de actie. De Ketnetters krijgen ook een exclusieve kijk achter de schermen bij de opnames van de campagneclip. Verder gaat ook de eerste gepimpte BV-pet de deur uit.

Met het geld dat ingezameld wordt met De Pet op tegen Kanker, kunnen kinderen met kanker op kamp. Wrapper Charlotte ging afgelopen zomer een dagje meespelen op het zomerkamp voor kankerpatiëntjes. Karrewiet was erbij en maakte er een verslag van. Te zien op vrijdag 25 september.

Op zondag 28 september is de KetnetBand te gast in Kingsize Live. Ze brengen het campagnelied De pet op! en vertellen over de opnames van de clip.

Pimp je pet en win een gepimpte BV-pet

De Pet op tegen Kanker loopt van 26 september tot 21 oktober. De Ketnetters worden aangemoedigd om hun Kom-op-tegen-kanker-pet te pimpen en een selfie op te sturen van het resultaat. De mooiste inzendingen maken kans op een pet die eigenhandig door een BV gepimpt is. Onder meer Natalia, Ian Thomas, Emma Bale, Eline De Munck, Bart Peeters, Frank Deboosere, Matteo Simoni, Bandits, de Thuis- acteurs en vele anderen pimpten hun pet en maakten daar een selfie van.

Ketnet wordt Petnet op woensdag 21 oktober

Het hoogtepunt van De Pet op tegen Kanker is woensdag 21 oktober. Het is de bedoeling dat die dag zoveel mogelijk kinderen met hun gepimpte pet-tegen-kanker naar school gaan. In de Ketnet-studio proberen de wrappers het wereldrecord ‘petten opzetten’ te breken. En er valt die dag nog veel meer te beleven op Petnet.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: