Transistor is de eenmansband van Kempenaar Frederik Meuris. Met dit soloproject maakt Meuris Nederlandstalige poprock met toegankelijke en meezingbare deuntjes. Kortom: muziek voor iedereen, die vanaf het eerste moment blijft hangen. Inspiratie put Meuris uit bands als Fountains of Wayne en Weezer, maar ook helden van hier zoals De Mens en Bart Peeters.

De nieuwe single Vriendelijke Groeten gaat over een hoofd dat maar niet wil stilstaan. De songtekst gaat over geen rust kunnen vinden omdat je gedachten blijven malen, maar er tegelijkertijd ook in berusten omdat je weet dat het waarschijnlijk wel weer zal overgaan. Meuris gebruikt vrolijke muziek als masker voor een sombere tekst, een knipoog naar het vrolijke masker dat iedereen wel eens opzet wanneer het stormt in hun hoofd. Vriendelijke Groeten is een uptempo nummer over mentaal welzijn, want ook dat moet kunnen.

De release van de single wordt vergezeld door een videoclip die later deze maand verschijnt. Met een 360° camera creëert Meuris een experimentele video waar de kijker zelf kan rondkijken door het beeld te verslepen of de smartphone te draaien.

Vriendelijke Groeten is de tweede vooruitgeschoven single uit het debuutalbum van Transistor, dat later in 2024 verschijnt. Eerder verschenen ook al de singles Calippo, Te Jong Om Oud Te Zijn en Prijsbeest. De videoclip van Calippo werd sinds de release al bijna 10 000 keer bekeken, en Te Jong om Oud Te Zijn behaalde ook al meer dan 8000 streams. De laatste nieuwe single, Prijsbeest, werd sinds de release in maart 2024 al bijna 7000 keer beluisterd op Spotify en de bijhorende videoclip werd al 6000 keer bekeken op YouTube.

Ook buiten de studio zit Transistor niet stil. Op 5 mei speelde de band op Levensloop Geel, ten voordele van Stichting tegen Kanker. Deze maand traden ze al live op bij Het Land Van Kafka in Tessenderlo op 1 juni, in het kader van Looi Life en op 8 juni trad de band op tijdens Trash Cassette, samen met Boxing Day.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over