Vanavond was het de grote finale van Eurosong 2006. Iemand mocht het ticket naar Athene op zak steken en naar het grote Eurosongfestival steken. Iedereen deed zijn uiterste beste maar tot ieders spijt kan er maar 1 naar Athene.

Vanavond was het dus Kate Ryan die won en die met haar “Je t’adore” ons land mag vertegenwoordigen met Athene.

De show mocht geopend worden door Barbara Dex met haar “Crazy”. Haar song was zoals vocaal ijzersterk gebracht maar of het sterk genoeg is om van de eerste keer aan te spreken in Athene betwijfelde Eurosongvoorzitter Yasmine. Marcel vond het dan weer goed voor in een Pick-up truc onderweg op de Amerikaanse highway maar naar Athene? zei hij neen tegen en daar was duidelijk iedereen het over eens want Barbara dex moest uiteindelijk tevreden zijn met een 5de plaats.

Brahim mocht na Barbara het podium op en zijn “P.OW.E.R.” is net zoals vorige week uitstekend gebracht en dat werd door de vakjury bekroond met een eerste plaats. Maar spijtig voor Brahim kwam er geen vervolg en eindigde hij in de einduitslag 4des net zoals vorige week.

Belle Perez wijzigde haar act tegenover de vorige week en liet haar dansers thuis en bracht haar 2 percussionisten mee. Ook het blauwe kleurtje van haar kledij ruilde ze voor flashy orangje. Ons kon ze in ieder geval wel bekoren maar de vakjury iets minder. Vele jury’s vonden het wel goed waardoor ze van de voorlaatste plaats toch nog opklom naar de 3de plaats met “El Mundo bailando”.

Els De schepper was dan weer de enige Nederlandstalige finalist en ondanks alles kon ze mooi standhouden maar wij betwijfelden net zoals enkele juryleden of Nederlands wel de juiste taal was om naar het songfestival te sturen. Het publiek had het er ook moeilijk mee en iemand moest de laatste zijn. Sorry Els maar de concurrentie was hard moet je maar denken. Ga zeker voort met je succesvolle theatertour want die loopt wel als een trein.

La Sahkra won vorige week nog de 2 de halve finale en was dus ook 1 van de favorieten van de avond. André Vermeulen is wild van het nummer en zou het zo naar Athene sturen maar wij vonden het al cliché worden. Het verassend effect mankeerde vanavond en net zoals Marcel weten we niet wat met het nummer aanvangen. Bij de vakjury werd ze 2de en dat was ook haar plaats aan het einde van de uitslag.

Als voorlaatste mocht Kaye Styles het podium op en net zoals de vorige keer was er vandaag niets aan te merken op de act zelf. Het nummer zelf is zeker OK als radiohit maar wij betwijfelen of dit opvalt tussen alle andere deelnemers. Het publiek deelde onze mening en werd uiteindelijk 6des in de einduitslag. Maar Kaye je staat in de finale en dat is zeker en vast al niet mis.

Als allerlaatste mocht Kate Ryan het podium op en de laatste zullen de eerste zijn is het spreekwoord toch? Vandaag was dit letterlijk. Kate Ryan bracht buiten haar dansers vanavond ook 2 Zweedse backingvogels mee en zette een ijzersterke prestatie neer. De vakjury was zeer lovend ookal had André de opmerking dat het mogelijk niet genoeg opvalt tussen andere deelnemers in dit genre. Maar het publiek en de andere jury trokken zich dit totaal niet aan en stuurden resoluut Kate Ryan naar Athene. Wij wensen Kate Ryan in ieder geval alle succes toe voor Athene.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: