Gisterenavond vond in de schelle de eerste van 2 halve finales plaats. In het begin van de week kregen Els de schepper en Sony O’brien nog een wildcard. Maar gisterenavond was het alweer hard tegen hard.

De 7 finalisten kregen allemaal de hulp van het hulpteam maar vele artiesten slaagde de raad van dit hulpteam dan ook in de wind.

Kate ryan die met gekruld haar en een rokje op het podium stond wat naar onze mening vele beter was. Won gisterenavond overtuigend de halve finale. Ze kreeg met haar “Je t’adore” bijna het maximaal van de punten enkel de vakjury eindigde ze 2des. “Je t’adore” is een naar onze mening klaar voor Athene.

Kaye styles die gisterenavond zeer knap 2des werd met zijn “profile” en zowat heel de raad van het hulpteam in de wind zetten en zijn gelijk wist te halen gisterenavond. Zijn “Profile” is een puur R&B nummer dat zo in de Amerikaanse charts kan meedoen en dus ook grote hit zal worden.

Geen 2 zonder 3 en dus is er ook nog een 3de artiest die mee gaat naar de finale op 19 februari. Enigszins verassend werd dit Els de schepper met haar “als ik je morgen ergens tegenkom”. Ze zette gisterenavond vocaal een mooie prestatie meer en ook haar kledingstijl was compleet veranderd. Het kleurenpalet van de vorige keer had ze nu in geruild voor een prinsessenjurk wat naar ons ze mening al iets beter was maar nog beter kan.

Eve Campell de rockmadam moest tevreden zijn met een 4de plaats haar “Not Right” rockte gisteren nog niet voor 100 procent zoals het zou moeten zijn ookal was het gisteren al een heel stuk beter dan in de voorrondes.

Afi zette gisteren zowel vocaal als kleding een stap in de goede richting met haar “you’re not that beautiful”. Spijtig genoeg was het voor de runner up uit star academy niet voldoende voor een plaats in de finale en moest ze tevreden zijn met een 5de plaats.

Voor de winnares van Star academy Katerine verliep het gisteren allemaal wat minder. Ze won nochtans moeiteloos de eerste voorronde van eurosong. Maar ze kampte deze week nog met een lichte virale infectie op haar luchtwegen, gelukkig speelde haar dit niet echt parten. Ze werd in de week ook nog even door choreograaf Martin nog even op paaldansles gestuurd om zo haar sex uitstraling te verbeteren maar eigenzinnige Katerine deed alles haar show hetzelfde als in de voorronde. Haar act was wel sterker ook vocaal als de voorronde maar toch niet voldoende waardoor ze tevreden moest zijn met een 6de plaats.

Iemand moet de laatste zijn en gisterenavond was dat Jeason met zijn “Dame amor, dame vida”. Jeason heeft met dit nummer zeker en vast een hit te pakken daar zijn we van overtuigd maar sorry Jeason er kunnen er spijtig genoeg maar 3 doorgaan.

Hop naar de 2de halve finale volgende week.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: