Kasabian is vandaag de dag bekend en erkend over de hele wereld en ze vervullen hun rol van ambassadeurs van de Britse scene met verve! Nadat ze wereldwijd bekroond werden voor het succes van ‘Velociraptor!’, zijn ze nu helemaal terug, helderder en gemotiveerder dan ooit, en met hun nieuwste werk, ’48:13’ onder de arm.

Al sinds 1999 schrijven Tom Meighan (zang), Serge Pizzorno (gitaar, zang), Kris Karloff (gitaar, bas) en Christopher Edwards (bas) muziek naar goede Britpop-traditie. Met vanzelfsprekende invloeden, van de Stone Roses tot Happy Mondays, over Primal Scream en een snuifje DJ Shadow, is de groep in 2004 de ontdekking van het jaar, dankzij hun zelfgetitelde debuutalbum. Met hun duidelijke, eenvoudige en efficiënte stijl hijsen ze zich moeiteloos naast Franz Ferdinand en Arctic Monkeys in de Britse rockwereld. Vervolgens is er ‘Empire’, met een magistrale bas en een pakkend ritme, en daarbovenop de ongeëvenaarde, goddelijke Britpopstem van Tom Meighan. Het recept zit perfect in elkaar! De inwijding komt er met hun derde album, het psychedelische meesterwerk ‘West Ryder Pauper Lunatic Asylum’ (2009), en de bevestiging met ‘Velociraptor!’ in 2011. Vier maal platina! Met telkens meer roots uit de muziek van de Beatles en de Rolling Stones zijn de Engelsen niet bang om risico’s te nemen, en dat loont. Live zetten ze keer op keer zalen en festivalweides in vuur en vlam, waar ze ook gaan. Belgische fans die erbij waren op Rock Werchter 2012 of enkele maanden later in Vorst koesteren ongetwijfeld nog herinneringen aan deze uitzonderlijke concerten. Op het menu staat telkens een resem hits, waaronder “Fire”, “Shoot The Runner”, ‘Days Are Forgotten”, “Where Did All The Love Go?”, “Velociraptor!” en “Re-Wired”.

En het mooiste moet natuurlijk nog komen, wat het viertal bewijst met hun vijfde plaat, ’48:13’. Hun vliegende start aan de toppen van de internationale charts belooft alvast heel wat moois voor de toekomst. Op de vleugels van de single “Eez-Eh” behoort Kasabian vandaag tot die kleine kring van groepen die er écht toe doen. Mis hun passage in Vorst Nationaal niet, want op 8 november halen ze samen met hun Belgische fans mooie herinneringen op! De voorverkoop begint op vrijdag 27 juni vanaf 9u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Kasabian
Datum: 
Zaterdag 8 november 2014
Locatie: 
Vorst Nationaal, Brussel

Reservatie:

Meer over