Dimitri Vanlommel

De Antwerpse Lotto Arena was zondagmiddag het decor van ongetwijfeld een stukje Vlaamse muziekgeschiedenis. Karen Damen, Kristel Verbeke en Josje Huisman gaven er na ruim 100 afscheidsconcerten de K3-sceptor definitief door aan Klaasje, Hanne en Marthe. Emotioneel was de allerlaatste show voor de 3 dames ongetwijfeld, maar voor enkele echte tranen was het toch wachten op een minutenlange staande ovatie gevolg door een emotionele videoboodschap van grote baas Gert Verhulst.

Voor K3 werd het alvast een heel emotioneel weekend. Vrijdagavond werd vaste danseres Raya tijdens volle show nog door haar partner ten huwelijk gevraagd. Zaterdagavond gaven de dames nog hun allereerste show voor volwassen om uiteindelijk zondagavond - na 121 afscheidsconcerten - de K3-fakkel door te geven aan hun opvolgsters. Het hele weekend namen opvallend veel twingers afscheid van het populaire meidentrio. Voor hen waren de ‘oude’ zwarte, rosse en blonde alvast echt jeugdidolen. Voor hen was dit alvast een stukje nostalgie.

Wie hoopte op een speciale allerlaatste show was er aan voor de moeite. Nee, het werd net zoals alle andere eerdere concerten de afgelopen maanden een bijna normaal afscheidsconcert. Nadat Karen, Kristel en Josje met “K3 loves you” definitief afscheid namen van hun fans zorgde de lieve woorden van Gert Verhulst tijdens een videoboodschap alsnog voor de nodige tranen bij de dames. “Dank jullie wel voor al die jaren hard werk, liefde en vriendschap”, aldus Gert Verhulst. Vervolgens gaven Karen, Kristel en Josje symbolisch nog een allerlaatste keer het woord door aan hun opvolgers.

Ook Winston Post (Bas uit Hallo K3) en minister van cultuur Sven Gatz namen passend afscheid van K3. Volgens Sven Gatz maken de 3 dames intussen deel uit van de Vlaamse cultuur.

Vanaf vandaag zijn Klaasje, Hanne en Marthe de enige echte K3’tjes. Voor wie de ‘nieuwe’ blonde, rosse en zwarte de komende maanden aan het werk wil zien, is er goed nieuws. De dames staan deze zomer op vele festivalpodia verspreid over heel Vlaanderen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: