ijdens een druk bijgewoonde persconferentie bij Studio 100 in Schelle, kondigden K3-zangeressen Karen, Kristel & Josje aan dat zij de K3-fakkel dit najaar zullen doorgeven aan 3 nieuwe zangeressen. Vanaf vandaag gaat K3 op zoek naar K3, en dit via een groots opgezet televisieprogramma dat dit najaar te zien zal zijn in Vlaanderen (VTM) en Nederland (SBS6), en dat de titel K3 zoekt K3 zal krijgen.

Karen, Kristel en Josje lieten optekenen dat ze uiteraard niet over 1 nacht ijs zijn gegaan bij het nemen van deze beslissing. Voor hen alle drie was het wel een absolute vereiste dat K3 niet zou ophouden te bestaan. Zo groeide het idee om zeker verder te gaan met K3, met een volledig nieuwe bezetting. En werd K3 zoekt K3 een feit.

De 3 dames deden tijdens de persconferentie een warme oproep naar alle Vlaamse & Nederlandse kandidates die de fakkel van hen willen overnemen. Wie er van droomt om in de voetsporen van Karen, Kristel en Josje te treden kan zich vanaf nu kandidaat stellen door te surfen naar www.studio100.com. Daar vind je alle info en een inschrijvingsformulier.

Aansluitend op de TV-show volgt er dit najaar ook nog een grote K3-tour door Vlaanderen en Nederland die zal lopen tot voorjaar 2016. Tijdens deze shows zullen Karen, Josje en Kristel bijna letterlijk de fakkel doorgeven aan de 3 winnaressen van het programma. Ze zullen alle shows met 6 doen, voor de 3 nieuwe K3’tjes wordt het hun debuut binnen K3, voor Karen, Kristel & Josje een afscheid van een periode die ze heel erg koesteren.

Hieronder kan je de volledige weergave vinden van de toelichtingen die Karen, Josje & Kristel vandaag gaven tijdens de druk bijgewoonde persconferentie.

Josje: Dag allemaal. Eerst en vooral bedankt om op zo’n korte tijd met zovelen aanwezig te zijn vandaag. We waarderen het heel erg dat jullie hier zijn, want we hebben belangrijk nieuws, dat we graag met jullie willen delen.

Karen: De meest gestelde vraag die we de afgelopen 16 jaar van jullie kregen was “Wanneer gaan jullie stoppen met K3”. Wel, vandaag hebben we groot nieuws: K3 stopt NIET.

Kristel: Maar, vandaag willen we jullie wel laten weten dat wij hebben beslist om de K3-fakkel door te geven aan 3 andere meisjes.

Karen: Toen we dit moment voorbereidden, konden we ons de koppen in de krant van morgen al inbeelden… “Deed Karen teveel andere dingen naast K3?”: nee. “Was Josje te rebels”: nee, natuurlijk niet. “Zijn ze het beu?” of “Zijn ze te oud geworden?”: ook hier is het antwoord nee. “Was er dan ruzie?”. Neen, absoluut niet, integendeel. Het is geen van al deze dingen. We hebben altijd geweten dat er ooit wel een moment zou komen dat we zouden voelen dat de tijd rijp zou zijn om te stoppen. Wel dit moment is er nu voor ons.

Josje: Uiteraard is er niet over 1 nacht ijs gegaan om deze beslissing te nemen. We hebben hier met ons 3 en met Studio 100 heel lange en intense gesprekken over gehad. Wat voor ons alle drie meteen heel duidelijk was, was dat K3 onder geen beding mocht ophouden te bestaan, dat wilden we écht niet. Het eerste wat ik hoorde toen ik bij K3 begon was “Alles begint met een goed liedje”. Wel , we hebben niet het gevoel dat onze liedjes al op zijn, dus K3 moet zeker doorgaan.

Kristel: Zo groeide het idee om toch verder te gaan, maar met een volledig nieuwe bezetting van K3. Wij drieën, het hele team rond K3 en Studio 100 staan helemaal achter dit idee. Uiteraard valt het ons ook zwaar – we weten dat dit , vooral voor de kindjes ,misschien even schrikken zal zijn. Maar we beloven aan al onze fans dat we de fakkel pas zullen doorgeven als we 100% overtuigd zijn dat K3 bij de nieuwe zangeressen in goede, veilige handen is. Nu we de geruststelling hebben dat K3 zeker niet stopt, vinden we de dat de tijd rijp is om dit nieuws met jullie te delen. En ja, het klopt, we hebben altijd gezegd dat we zouden doorgaan zolang wijzelf en de mensen het leuk vinden. Maar niemand heeft een glazen bol.

Karen: En uiteindelijk blijkt dat dit moment het juiste moment voor ons is om de fakkel door te geven. Het is ook een goed gevoel dit te kunnen doen op een hoogtepunt, en op een moment dat we alle 3 nog met volle goesting op het podium staan: K3 is nog steeds erg succesvol, we hebben net een heel succesvolle tour gedaan, en er staan nog heel wat leuke dingen gepland.

Josje: Vandaag willen we dan ook graag een warme oproep doen naar alle Vlaamse & Nederlandse kandidates die er van dromen om deel uit te maken van K3. Want vanaf vandaag gaat K3 op zoek naar … K3!, en dit via een groots opgezet televisieprogramma dat dit najaar te zien zal zijn in Vlaanderen en Nederland. Ik kan alleen maar zeggen dat het hele K3-avontuur een ongelooflijke mooie, spannende & overweldigende ervaring was voor mij, die ik voor geen goud ter wereld had willen missen. Dus: Hou je van kinderen, en uiteraard ook van zingen, dansen en op een podium staan: ga ervoor, en waag je kans, want dromen kunnen uitkomen, daar ben ik het levende bewijs van. En als je die dromen binnen K3 kan waarmaken, ben je een dikke gelukzak, want het is echt uniek.

Kristel: Jullie willen uiteraard graag weten hoe dit in zijn werk zal gaan. Wel, elk meisje in België en Nederland dat er van droomt om in onze voetsporen te treden kan zich kandidaat stellen door te surfen naar www.studio100.com. Daar vind je alle info en een inschrijvingsformulier. Vanaf juni starten dan de opnames voor een grote TV-show op vtm en SBS6. Het programma volgt van dichtbij onze zoektocht naar de nieuwe K3. Ons programma zal de naam ‘K3 zoekt K3’ krijgen. Meer kunnen we jullie daar op dit ogenblik nog niet over vertellen, maar binnenkort zal hier zeker meer informatie over volgen! We vinden het erg belangrijk om nauw betrokken te zijn bij deze zoektocht, en zullen het proces van de inschrijvingen dan ook van dichtbij opvolgen.

Karen: Dus nee, jullie zijn nog niet van ons af :-). Kristel, Josje en ik blijven nog een hele tijd doorgaan. Zondag hebben we de opnames voor de clip van onze nieuwe single ‘K3 Loves You’. Dit voorjaar hebben we heel wat optredens in de Plopsaparken, en deze zomer treden we met onze band ondermeer ook op tijdens Suikerrock. In het najaar starten dan de uitzendingen van “K3 zoekt K3”, en aansluitend hierop volgt er dit najaar een grote K3-tour door Vlaanderen en Nederland die loopt tot in het voorjaar van 2016.

Kristel: Tijdens deze shows zullen Josje, Karen en ikzelf bijna letterlijk de fakkel doorgeven aan de 3 winnaressen het programma. Alles zal dus gespreid zijn over een lange periode, iets wat we – zoals we al eerder aangaven – erg belangrijk vinden. We willen vooral dat onze fans de 3 nieuwe zangeressen geleidelijk aan leren kennen en voldoende tijd krijgen om te wennen aan het idee dat er binnenkort een nieuwe K3 is. We zullen alle shows met ons zessen doen, voor de 3 nieuwe meisjes, wordt het hun debuut binnen K3, voor ons een afscheid. Een afscheid dat uiteraard wel emotioneel is. We hebben al die jaren lief en leed gedeeld binnen K3, en onwaarschijnlijk mooie momenten beleefd. We kijken er alle drie met veel trots en een erg gelukkig gevoel op terug.

Josje: We willen heel graag onze fans uitdrukkelijk bedanken voor alle mooie momenten die we samen met hen mochten beleven. Voor alle mooie tekeningen, knuffels en het enorme enthousiasme bij onze optredens. Het is een onbeschrijflijk gevoel dat we voor altijd met ons mee zullen dragen. Jullie zijn echt de beste fans van de wereld. Ikzelf zal nooit vergeten hoe jullie me dadelijk in jullie hart hebben gesloten toen ik begon bij K3, dat geeft meteen ook veel vertrouwen dat jullie de 3 nieuwe K’tjes ook een warm onthaal bij K3 zullen geven.

Karen: Uiteraard mogen we ook jullie, de pers, niet vergeten. Ook jullie hebben heel wat jaren vele mooie momenten van K3 gedeeld met ons, en ook met jullie publiek. We hebben altijd – of laat ons zeggen meestal ;-) – op een fijne manier kunnen samenwerken, iets wat we erg waarderen. Jullie maken mee deel uit van het mooie verhaal dat K3 is. Dankjewel om zo vele mooie momenten van K3 vast te leggen voor altijd.

Kristel: En natuurlijk willen we ook nog het hele team rond K3 bedanken voor de fantastische periode in ons leven. Iedereen , alle mensen die er van bij het begin bij waren, maar uiteraard ook de mensen die zich nu elke dag inzetten voor K3, bedankt! Bedankt Kathleen. Bedankt Niels William, Gert Verhulst, Hans Bourlon, Anja Van Mensel en Stefan Staes. En uiteraard ook een dikke dankjewel aan het vaste K3-team dat ook de komende jaren stevig zijn schouders zal zetten onder K3: Alain vande Putte, Peter Gillis, Miguel Wiels & Axana Ceulemans. Bedankt om in ons te geloven van bij het begin. Bedankt om ons te helpen groeien. Bedankt om onze grote droom te helpen verwezenlijken. Dankzij jullie staan we met K3 waar we nu staan, en kan K3 ook nog jàren doorgaan, samen met jullie. Het is een voorrecht en een plezier geweest om meer dan 16 jaar van ons leven K3 te mogen zijn.

Josje: Dankjewel aan jullie allemaal om hier vandaag te zijn!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: