Zon, fun en muzikale vibes. Het nieuwe seizoen van Liefde voor Muziek belooft ook dit jaar een gezellig muzikaal feestje te worden. André Hazes, Regi, Karen Damen, Gene Thomas, Sean Dhondt, Peter Vanlaet van Mama’s Jasje en Tom Dice & Kato Callebaut van The Starlings reizen naar de inspirerende Spaanse zon om er hun stempel te drukken op elkaars nummers. Het resultaat zijn catchy melodieën, verrassende lyrics en prachtige songs die vanaf 30 maart 2020 elke maandag om 20.35 weerklinken in het 6de seizoen van Liefde voor Muziek.

In de eerste aflevering trekken de 8 artiesten in de vroege uurtjes naar de Spaanse zon. Aangekomen in Villa Caves Anna D’Codorniu in Andalusië zitten de vibes meteen goed. Karen Damen heeft de eer om als eerste artiest centraal te staan en te genieten van de covers die de anderen brengen. Aan nummerkeuze is er alvast geen gebrek, want Karen heeft een uitgebreid repertoire van topnummers uit haar K3-carrière én eigen solo-nummers.

Hitmachine Regi, de artiest waar Karen het meest nieuwsgierig naar is, koos voor een nummer van K3 en dat om een wel heel persoonlijke reden. Regi en zijn geheime wapen Jake Reese brengen hun eigen catchy versie van De Drie Biggetjes, dit keer vanuit een ander perspectief…

Ook Gene koos, geheel onverwacht voor Karen, voor een nummer van K3. “Ik heb gekozen voor fun, maar het shock-effect is zeker present”, zegt Gene. Hij brengt zijn eigen versie van Alle Kleuren, mét uitstekend voetenwerk. Verder zorgt ook het duo van The Starlings voor een kippenvelmoment met hun muzikale parel van Liefdeskapitein. “Ik had niet verwacht dat een K3-nummer mij zo hard zou raken”, zegt Karen.

Naast K3-nummers, worden ook nummers uit het solo-debuut van Karen gecoverd. Karens mond valt open bij de eerste noten van Seans versie van Mona Lisa. En dan volgt nog een unieke drumsolo… Peter Vanlaet zette op zijn beurt de tekst van Hoge Bomen volledig naar zijn hand en toverde het nummer om tot een bijzonder intieme versie.

Voor André breekt een spannend moment aan wanneer hij eindelijk de kans krijgt om een nummer te brengen voor - zoals André haar noemt - "zijn eerste liefde". André koos voor zijn favoriete song van Karen, Het maakt niet uit, en verovert daarmee een plaatsje op haar nachtkastje… Afsluiten doet Karen zelf met een knaller van formaat. Ze brengt een ode aan Amy MacDonald met Let’s Start a Band, haar eigen lievelingsnummer.

Karen Damen én een quarantaineconcert van The Starlings maandag in ‘Blijf in uw Kot’ bij VTM

Nu maandag, 30 maart, presenteert Karen Damen tussen 9.00 en 12.00 aan de zijde van Qmusic-dj Vincent Fierens een nieuwe aflevering van Blijf in uw Kot bij VTM. Als opwarmer voor de eerste aflevering van Liefde Voor Muziek skypen Karen en Vincent ook met The Starlings, die een exclusief quarantaineconcert geven om alle mensen thuis een hart onder de riem te steken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: