Goele Bormans

De man van je leven vinden is niet altijd even simpel. Zeker niet voor Daisy Pront (Karen Damen), een alleenstaande moeder van een tweeling. Haar broer geeft haar het laatste duwtje in de rug en daardoor schrijft Daisy zich in voor het populaire Amerikaanse format “Blind Date”. Willem Verpoten (Kürt Rogiers), de presentator van het programma, probeert Daisy zo goed mogelijk in te tomen. Ondanks zijn slechte eerste indruk weet hij toch sneller dan gedacht Daisy te waarderen. De jagers die van de partij zijn, liggen zowel qua looks als karakter ver uiteen.

Jager nummer 1 is Tom Daniels (Aron Wade) een brave schoolmeester die maar al te graag iedereen corrigeert. Tegenover jager nummer 2 lijkt hij vrij bescheiden en een tikkeltje seutig. Jager nummer 2 is Alain De Corte (Peter Van Asbroeck), een typische rijke macho met toch wat ‘Balthazar Boma’ gehalte. Recht van Gent komt hij op zijn prooi af en hij is vastberaden dat hij haar zal winnen. Ergens zeker van stuk maar ergens ook niet is jager nummer 3. Patrick Roodhooft (Manou Kersting) slijt zijn dagen in café De Schuur en deed mee omdat zijn maten het een goed idee vonden. Hij zou wel een vrouw kunnen gebruiken, maar gaat er precies niet van wakker liggen als het hem niet lukt. Zolang café De Schuur maar blijft bestaan. Naarmate de show vordert gaan de mannen meer en meer op in het spel. Maar wie valt als eerste af? Zal Daisy blij zijn met haar keuze? De reis verloopt in ieder geval iets anders dan gepland. Maar zal ze op het einde haar ware gevonden hebben? Wij weten het, maar verklappen niets! Dus gewoon gaan zien!

Uitgezonderd Theater bracht reeds verscheidene TV-programma’s naar het theater (o.a. Komen (vr)eten, Boer zocht vrouw, Aspe, …). Binnenkort gaat hun volgende productie (Aspe 2) in première maar eerst was het de beurt aan Blind Date. Uitgezonderd Theater! besloot om van het populaire progamma dat 10 jaar lang de huiskamers vulde een theaterstuk te brengen. Brik Van Dyck, die eerder al “Het leven zoals het is… de wijkagenten” schreef voor dit productiehuis, schreef een komisch scenario. Samen met zijn goede vriend Sven De Ridder, de regisseur, vouwden ze de handen in elkaar om er een schitterend stuk van te maken. Voor Sven De Ridder was het niet zijn debuut als regisseur maar wel zijn debuut bij Uitgezonderd Theater! Beide mannen lieten hier een knap staaltje werk zien. Voor de dame in het team, Karen Damen, was het niet de eerste keer op een podium, maar nog maar haar tweede komedie. In het verleden speelden ze nog mee in het stuk “Taxi Taxi”. Geen zakdoekjes die worden bovengehaald van ontroering, of toch wel? Naar Blind Date gaan zien is de enige manier om het te weten te komen. De vier mannen in haar leven zette één voor één een strak typetje neer. De scènes tussen de drie jagers zijn dan ook doldwaas en hilarisch. De timing van de vijf acteurs zat perfect, de typetjes paste, de woordspelingen waren top, kortom het was een leuk geheel! Een dikke pluim voor Aron, Peter, Manou, Kürt, Karen, Sven, Brick en de rest van de crew!

In het eerste deel kunnen we zien hoe Daisy haar jager kiest in het programma. Een show met ups en downs en vooral veel retakes. Deze laatsten maakten natuurlijk deel uit van het stuk. De voorstelling begint krachtig maar zakt na een tijdje een beetje in. Gelukkig wordt dat allemaal rechtgezet in het tweede deel. Het deel waar Daisy met haar jager op reis gaat. Ondanks dat Daisy heeft moeten kiezen en je zou denken dat enkel die jager nog ‘in the picture’ is, komen de andere acteurs toch nog op scène. Het tweede deel doet het eerste helemaal vergeten en zorgt met momenten voor de ene lachsalvo na de andere. Het publiek (en ook wij) heeft zich goed geamuseerd. Het tweede deel barste van de pit, humor en gelach. Nog voor het stuk überhaupt in première ging in de rode zaal van het Fakkeltheater was het al uitverkocht en dat is zeker niet onterecht. Maar er is nog goed nieuws voor diegene die geen ticket hebben kunnen bemachtigen. Blind Date verplaatst zich na de data in het Fakkeltheater naar theater Elckerlyc. Van woensdag 15 februari tot en met woensdag 22 februari zijn er enkele extra voorstellingen bij gekomen. De data kan je checken op www.elckerlyc.be

Moest je nog geen tickets hebben, haast je dan snel. Want voor je het weet zijn ook deze voorstellingen uitverkocht en het is echt de moeite! Wij genoten alvast van de première en kijken uit naar de volgende productie van Uitgezonderd Theater! (Aspe 2) eind deze maand.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: