In 2003, ontdekte de wereld de avonturen van Marlin, de clownvis, die op zoek was naar zijn zoon Nemo met de hulp van Dory, de blauwe vergeetachtige doktersvis met een groot hart. In FINDING DORY gaat deze keer Dory zelf op zoek naar haar familie in de wilde oceaan.

In dit kleurrijk en grappig vervolg op Finding Nemo pakt Disney alweer uit met een mooie reeks Vlaamse sterren: Sien Eggers en Stany Crets lenen opnieuw hun stemmen aan Dory en Marlin! Zij worden vergezeld door Karen Damen die haar stem leent aan de walvishaai Destiny, Geert Van Rampelberg aan Hank de octopus, Bent Van Looy aan Bailey de beluga en An Lemmens aan Sigourney Weaver als zichzelf -een 'school' nieuwe frisse personages.

Dory, met de stem van Sien Eggers, is een heldere blauwe vis met een zonnige persoonlijkheid en lijdt aan een korte-termijn geheugenverlies, Op een dag beseft ze dat ze iets groots vergeten is: haar familie. Ze vond een nieuwe familie in Marlin en Nemo, maar ze wordt achtervolgd door het geloof dat iemand naar haar op zoek is. Dory heeft moeite met het zich herinneren naar wat -of wie- ze op zoek is, maar ze zal niet opgeven totdat ze haar verleden ontdekt en iets anders langs de weg: zelfacceptatie.

Marlin, de clownvis met de stem van Stany Crets, heeft de oceaan al eens doorgereisd, maar wilt dit opnieuw doen. Hij is helemaal niet enthousiast over het idee Dory te vergezellen naar Californië om haar familie terug te vinden. Maar hij weet hoe het voelt familie te verliezen en hij herinnert zich hoe Dory hem geholpen heeft Nemo terug te vinden...

Destiny, de walvishaai die geïnterpreteerd wordt door Karen Damen kan een onhandige zwemmer zijn, maar ze heeft een groot hart. Ze heeft een grote alles, eigenlijk - walvishaaien zijn de grootste vissen in de zee. Destiny woont in de Marine Life Institute waar plots op een dag een vreemde bekende blauwe vis, Dory in haar zwembad 'valt'.

Hank, de volleerde octopus krijgt de stem van Geert Van Rampelberg en is een expert in ontsnappen met uitstekende camouflagevaardigheden. Hank is de eerste die Dory begroet wanneer ze terecht komt in de Marine Life Institute. Maar vergis je niet: hij is niet op zoek naar een vriend. Hank heeft maar één doel voor ogen: een rustig comfortabel leventje leiden in alle eenzaamheid.

Bailey (Bent Van Looy), de belugawalvis van de Marine Life Institute, beschikt over één van de meest geavanceerde sonars, maar hij is ervan overtuigd dat de zijne niet werkt. Bailey's voorliefde voor drama zet de zenuwen van al zijn buren op hol, maar misschien luistert hij wel naar de optimistische Dory met haar gekke ideeën.

Over de film

In de film van Disney•Pixar, “Finding Dory” dartelt ieders favoriete vergeetachtige visje, vrolijk rond samen met de oude bekenden Nemo en Marlin. Plots beseft Dory dat ook zij een familie heeft die misschien wel naar haar op zoek is. Het trio vertrekt halsoverkop op een spannende reis vol avontuur naar het prestigieuze Marine Biology Institute of California, een aquarium en revalidatiecentrum. Voor de zoektocht naar haar ouders roept het blauwe diepzeevisje de hulp in van drie van de meest gekke en intrigerende bewoners van het MBI: Hank, een chagrijnige octopus die zo glad is als een paling; Bailey, een witte dolfijn die ervan overtuigd is dat zijn echolocatievaardigheden naar de vaantjes zijn; en Destiny, een bijziende walvishaai. Behendig navigeren Dory en haar vriendjes langs alle hoekjes en kantjes van het MBI. Zo ontdekken ze de magie en het geluk in hun vriendschappen en familie, maar ook in hun gebreken.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: