e grootste vrouwenzender van Vlaanderen wordt tien in oktober. Geen verjaardag zonder verjaardagskussen én verwennerij natuurlijk, al zijn het vooral de kijkers die in de watten gelegd worden. Zowel naast als op het scherm mogen trouwe VIJF-kijkers enkele fijne verrassingen verwachten, dankzij gloednieuwe afleveringen, programma’s én schermgezichten. Variatie troef dit najaar bij VIJF. De kijkers mogen maar liefst drie nieuwe VIJF’ers verwelkomen, drie nieuwe frisse schermgezichten die VIJF volledig zichzelf laat zijn.

Annelien Coorevits is even spontaan als altijd en voorziet Singl3s van relatieadvies in haar gekende geen-blad-voorde- mond-stijl. Karen Damen, razend populair als een van de K’s van K3, toont op VIJF een heel andere kant van zichzelf. Twee maanden lang laat ze onze camera’s ongegeneeerd vastleggen hoe ze volgens de ‘boekjes’ probeert te leven en alle dieet-, sport- en gezondheidstips uitprobeert die ze in de vrouwenbladen maar kan vinden. Roel Vanderstukken ten slotte voorziet Michele Van Sebroeck van de nodige knappe mankracht in een nieuw seizoen van De Huisdokter. Drie nieuwe VIJF-hosts die elk hun programma naar hun hand zullen zetten.

Net zoals sterkhouders Jani, Bieke en Michele dat al seizoenenlang met succes doen. Want ook de ster uit Mooi en Meedogenloos en lievelingsstylist van Vlaanderen is terug met een gloednieuw seizoen van Zo Man Zo Vrouw. Bieke zorgt dan weer voor de nodige emotie en verbazing met een nieuwe lading Straffe Verhalen. Om de serie- en filmliefhebbers gerust te stellen: VIJF blijft natuurlijk ook inzetten op de leukste reeksen en meest romantische films. Met nieuwe afleveringen van Grey’s Anatomy en Scandal, maar VIJF introduceert ook de gloednieuwe reeks Mistresses - de sexy reeks waar het niet bij een zedig zoentje op de wang blijft.

Perfect met Karen Damen

We willen het allemaal: een slank lichaam, een gezond leven, een gelukkig gezin en een perfect gestylede garderobe. De eisen zijn niet min en elke dag worden we overladen door tips van zogenaamde deskundigen. Voedingsgoeroes, gezondheidscoaches, wellness-freaks, personal trainers en psychotherapeuten slaan je om de oren met tips en advies. Kinderpsychologen weten het altijd beter en die personal coach neemt je werk/leef-balans wel onder handen.
Wat als je op een dag beslist om die zak chips ‘s avonds te laten? Om cola light te vervangen door groene thee? Om trouw twee keer per dag te smeren? Je op een dag beslist om die ontelbare tips ook effectief op te volgen?
Karen Damen gaat de uitdaging aan: ze leidt (of lijdt) twee maanden lang het perfecte leven, een gelukkig leven zoals de experts in de vele boekjes dat steeds zo mooi voorschrijven. Maar hoe haalbaar is dit? En hoe bevalt het de graafste griet van Vlaanderen? Hoe volmaakt is die perfectie voor haar?

Karen start haar uitdaging nog dit najaar. Het verslag en resultaat daarvan is in het voorjaar van 2015 bij VIJF te zien.

Singl3s met Annelien Coorevits

Sabrina, Yentl en Sofia hebben het allemaal: ze zijn jong, zien er ontzettend goed uit, hebben een fijne job en een al plezanter leven. Alleen: een man zou hun leven nog completer kunnen maken. En daar helpt VIJF hen graag een handje bij. De drie dames trokken zich deze zomer terug in een prachtig huis om zich daar met niks anders bezig te houden dan mannen en daten. Uit de honderd mannen die langskomen voor open audities, houdt elke single uiteindelijk één ultieme man over: is hij hun ware?

En wie kan Sabrina, Yentl en Sofia beter bijstaan dan Annelien Coorevits? Annelien schreef vorig jaar nog het boek ‘Eerste hulp bij Daten’, waarin ze singles een duwtje in de rug gaf bij hun zoektocht naar de ware liefde. Met haar uitgebreide kennis over dating anno 2014 vormt Annelien de ideale coach om onze drie Vlaamse singles op VIJF te steunen, te helpen kiezen en mee te lachen, huilen of troosten.

Vanaf 3 september elke woensdag om 21u10

Zo man Zo Vrouw met Jani

De kinderen zijn te druk, het werk is zo veeleisend, de sleur zit erin, ze moeten me maar nemen zoals ik ben…Hebben we die excuses niet allemaal al eens gebruikt om eens minder verzorgd voor de dag te komen? Heel wat koppels nestelen zich gezellig in unisekspyjama op de bank. ‘Zien we er niet uit? Dan zien we er tenminste samen niet uit’.

Vanaf nu geen smoesjes meer. Jani trekt ten strijde tegen de ergste aller hoofdzonden: luiheid! Vlaanderens favoriete stylist belt aan, bekijkt het koppel grondig en besluit dat zowel man- als vrouwlief niet zonder zonde zijn. Na een grondige inspectie van beider kleerkast, inclusief analyse van de missers, geeft hij hem én haar een schop onder hun kont en neemt hen mee uit winkelen. Met hem zoekt hij een outfit voor haar, met haar voor hem. Na de shoppingtrip is het vervolgens tijd voor de ultieme make-over: kapsel, make-up én kledij – ze worden van kop tot teen onder handen genomen. Het koppel ontdekt zo elkaar én zichzelf weer helemaal opnieuw. En Jani, die helpt zo ingedutte liefde weer vurig op te flakkeren…

Vanaf 3 september, elke woensdag om 20u35

De Huisdokter met Michèle en Roel

De huizenmarkt voortdurend in beweging? Niet voor de panden uit De Huisdokter! Hier lijkt de tijd stil te staan, want ze staan al jaren te koop. Makelaars bijten er hun tanden op stuk en verkopers raken ten einde raad. Enter Michèle Van Sebroeck en Roel Vanderstukken. Het nieuwe Huisdokterduo heeft de komende weken maar één missie: onverkoopbare huizen verkoopbaar maken.

Interieurspecialiste Michèle Van Sebroeck slaagt er steeds weer in om in een oogopslag de pijnpunten van de onverkoopbare panden bloot te leggen en weg te werken. Dat opsmukken hoeft helemaal niet zoveel te kosten: die kleine investering kan snel dubbel en dik terugverdiend worden. Onder leiding van Michèle en Roel starten de eigenaars en een team van klussers aan een grondige opknapbeurt. Met een mininum aan moeite en enkele gerichte tips slagen ze er steeds weer in een maximum resultaat te halen. Afgeleefde interieurs komen weer tot leven, benepen ruimtes lijken plots groter en groezelige kamers worden weer licht en luchtig. Wedden dat potentiële kopers nu wel overstag gaan

Vanaf november bij VIJF

Straffe Verhalen met Bieke Ilegems

Achter elk gezicht schuilt een verhaal en de verhalen van sommige mensen zijn zo aangrijpend of bijzonder dat Bieke Ilegems ze
opnieuw heeft verzameld in het reportagemagazine ‘Straffe Verhalen’. Bieke Ilegems brengt dit najaar onder meer het bijzondere verhaal van de Siamese tweeling Krista en Tatiana Hogan. De zusjes zitten met hun hoofden aan elkaar, en ook hun hersenen zijn met elkaar vergroeid. Ze delen zintuiglijke indrukken en gevoelens: Tatiana en Krista zien wat de andere ziet, voelt en proeft. Maar Krista en Tatiana blijven zich ondanks alles voorspoedig ontwikkelen. Bieke verdiept zich de komende weken ook in alle soorten liefdesrelaties: ongewenste en ongepaste relaties tussen leerkracht en leerling en relaties met m/v die je ouder of grootouder konden zijn. En dan zijn er nog vrouwen die op vakantie niet alleen hun hart verloren, maar ook hun hele bankrekening kwijt speelden…

Vanaf 1 september elke maandag om 22u25

Mistresses - Nieuwe opwindende serie op VIJF

VIJF-kijkers hebben Meredith Grey en Olivia Pope al langer in hun hart gesloten. Dit najaar krijgen ze er vier nieuwe sexy vriendinnen bij in de opwindende serie Mistresses. Na gloednieuwe afleveringen van Grey’s Anatomy en Scandal brengt VIJF op dinsdagavond het nieuwe sexy drama Mistresses die de (overspelige) levens en vooral liefdes van vriendinnen Savi, Karen, April en Josslyn volgt. In de Amerikaanse remake van de gelijknamige Britse serie steunen de vriendinnen elkaar in hun turbulente levens vol opwinding, geheimen, affaires en verraad.

Savi (Alyssa Milano) is een succesvolle en aantrekkelijke advocate met twee belangrijke doelen: partner worden in het advocatenkantoor en een gezin stichten met haar man, Harry. Haar jongere zus is haar complete tegenpool: als eeuwige single kickt Josselyn op feesten, onenightstands en Savi het leven zuur maken. De zussen delen wel boezemvriendin April (Rochelle Aytes), moeder van twee en recente weduwe. Zij probeert, met de hulp van haar vriendinnen, haar leven weer op te bouwen. En dan is er ook nog Kim, een therapeute met een eigen praktijk die haar vriendinnen Savi, Josslyn en April uit het oog is verloren. Sinds de dood van haar minnaar, een getrouwde en rijke patiënt die inmiddels overleden is, probeert ze de band met haar vriendinnen weer op te bouwen.

Vanaf 16 september elke dinsdag om 22u25

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: