Brunchweek in de tweede aflevering van Bake Off Vlaanderen. De 9 overgebleven thuisbakkers bakken plukbroden, bouwen pannenkoekentaarten en knopen Zweedse kanelbullar aan de hand van een Ikea-handleiding.

De exit van CEO Georges vorige week heeft de zenuwen op scherp gezet. De bakkers verschijnen gespannen aan de start want ze beseffen dat iedereen zomaar kan afvallen.

Voor de wekelijkse technische proef verwacht de jury een stapel perfect geplooide kanelbullar. Een opdracht op onbekend terrein voor de meeste bakkers. Vooral de typische knoop die ze in het deeg moeten leggen is een uitdaging. Sommigen raken in de knoop met het deeg en zichzelf. Nauwgezet de Ikea-handleiding van de jury volgen, is de boodschap. Die leidt hen naar de perfect geknoopte kanelbullar.

Het spektakelstuk is deze week een pannenkoekentaart van 50 stuks. Klinkt gemakkelijk, maar bij pannenkoeken mislukt de eerste altijd. En bij sommige bakkers niet alleen de eerste… Aan de kookeilanden verschijnt af en toe een rookpluim of een bedrukt gezicht, maar uiteindelijk krijgen Herman en Regula er 9 pannenkoekentaarten voorgeschoteld. Van halfverzakte lillende deeghopen tot pronte kleurrijke taarten.

Voor wie was de brunchweek de laatste week, en wie krijgt de titel van Beste Bakker?

Bake Off Vlaanderen, elke woensdag om 20u35 op VIER.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: