Vorige week moest Luk Alloo diep in de buidel tasten toen hij zijn weddenschap met inspecteur Ariana verloor, met een etentje in een driesterrenrestaurant als inzet. Op donderdag 17 december 2015 volgt Luk Alloo een laatste keer in het spoor van de Lokale Politie. Daarin test Luk of de kerstperiode de inspecteurs in een mildere bui stemt voor het uitschrijven van boetes.

In De Panne rijdt George op het laatste nippertje door een rood licht. Luk probeert de politiemannen te overhalen om een week voor Kerstmis barmhartig te zijn en de overtreding door de vingers te zien. Kan Alloo beide armen der wet overtuigen? Ook in Koksijde zet inspecteur Kurt een wagen langs de kant die door het rood reed. “Ik dacht dat het oranje was”, licht autobestuurder Eddy toe. “165 euro nu te betalen”, zegt Kurt kordaat.

Johan en Mireille bezoeken de markt in Wondelgem en beboeten enkele fout geparkeerde wagens. Julien nam het risico om zijn wagen op het zebrapad te parkeren en riskeert een boete van 110 euro. “Ik heb dat gedaan omdat ik hoopte ermee weg te komen. Een gok dus”, zegt Julien. Nog in Wondelgem stellen Johan en Christophe zich op in de Schoolstraat. Opvallend is dat vaders en moeders die hun kinderen van school afhalen zich voor de opritten en op voetpaden parkeren. “Die moeten zich resoluut verderop stationeren”, zegt agent Christophe.

Wijkagente Sabine bezoekt in Gent twee zussen die voor overlast zorgen in een appartementsgebouw. “De muziek staat vaak te luid”, legt de agent uit. Tijdens het interview legt Tamara haar hele problematiek bloot. “Negen jaar geleden is mijn vader gestorven, die klap ben ik nooit te boven gekomen. Ik heb geen hoop dat het beter zal gaan. Ik moet leven van 820 euro per maand die ik van het OCMW krijg. Mijn huishuur bedraagt 800 euro, ik moet dus zien te overleven met 20 euro per maand.” De situatie laat Sabine niet koud. Zulke verhalen neem ik mee naar huis”, getuigt Sabine. “Tamara mag de hoop niet opgeven.”

In De Panne heeft een werfleider zonder toestemming een lading zand op straat gestort. Inspecteurs Kurt en Brend grijpen in. “Dit is een noodsituatie”, probeert de werfleider. “Als iedereen dat gaat doen, is het hek van de dam. Mensen kunnen hier niet parkeren of passeren”, besluit Kurt.

In Koksijde wordt Wendy verhoord. Zij was getuige van een dodelijk ongeval en is niet mals voor de ramptoeristen die filmpjes met hun smartphone maakten en geen hulp aanboden.

De volledige afleveringen van Alloo bij de Lokale Politie kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over