Sit down! ‘Getting Cosy with Steve’ is een herwerking van ‘Who D’you Think You’re Talking To?’, een song van Buscemi feat. Steve Ignorant. De trackWho D’you Think You’re Talking To?’ verscheen in 2021 op de Buscemi-cd ‘Mistral Du Sud’ (Les Disques Du Crepuscule). ‘Getting Cosy with Steve’, de nieuwe single van Kameel met punkicoon Steve Ignorant (Crass), is een muzikale kopstoot die je in 3 minuten helemaal KO slaat. Jazz for punks! Raf Wathion zorgde voor een geniale videoclip.

“Kijk: van Crass blijf je met je vuile f(l)ikken af!” Euh? Come again? “Van Crass blijf je met je vuile f(l)ikken af!” Anarcho punk zó true to the bone dat ze ongenaakbaar, onaantastbaar en dus on-her-mix-baar is. In welke vorm en hoedanigheid dan ook. Ok, toegegeven, tenzij je Kameel heet en een Crass-song verrassend en superb ver-rock-n-jazz-ed. Kijk: dán praten we opnieuw.” - Kurt Overbergh, Artistiek Directeur Ancienne Belgique, die-hard Crass fan

Steve Ignorant richtte samen met Penny Rimbaud de radicale anarcho-punkband Crass op (1977-1984). Als één van de meest invloedrijke bands binnen de Britse muziekgeschiedenis, was Crass vastberaden om de conservatieve maatschappelijke orde omver te werpen. Hun impact reikt ook verder dan alleen muziek, met een nalatenschap die tot op de dag van vandaag voortleeft in muzikanten, kunstenaars, activisten en rebellen over de hele wereld. Anno 2024 toert hij nog steeds met de Steve Ignorant Band (o.a. 21/09/2024 in Het Depot in Leuven).

Op 20 april 2024 verscheen "Musical Boundaries Are For Pretentious Assholes Vol.1" (Pang Pang Records), een vinyl compilatie met daarop remixen door o.a. Dubmatix, Colere en Jimmy Dewit van de track “Who d’You Think You’re Talking to?” van Buscemi feat. Steve Ignorant (Crass). Ook Kameel werd gevraagd een versie van het nummer te maken. Hun 'Getting Cosy with Steve' is een ware herwerking die in de smaak viel bij labelbaas Tom Goelen. Hun opname klinkt zo overrompelend gedreven en spannend dat Pang Pang Records meteen besliste om dit ook als 7” (en digitaal) uit te brengen (releaseparty op 20 april 2024 in De Vonk in Geel). De versie van Kameel is snedig, punky, gebald en compact, met de stem van punk legende Steve Ignorant en een glansrol voor de baritonsax van Joppe Bestevaar. De verrassende wendingen in het arrangement maken het typisch Kameel. Jazz for punks! Mocht je het nog niet gedaan hebben, check dan zeker hun albums ‘Barkas’ (2020) en ‘Trugschluss’ (2023).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over