De comedy kroonprinsen van De Slimste Mens Ter Wereld, KAMAL KHARMACH en LUKAS LELIE, staan op 19 mei samen in de grote zaal van de Arenberg tijdens het Live Comedy Festival 2016. Daarmee breidt het festival haar billing uit met een duo nieuwe Vlaamse talenten, naast de verder internationaal geinspireerde affiche.

Kamal Kharmach

Kamal Kharmach is één van de rijzende sterren van de stand-upcomedy. En dat rijzen zou nog een pak makkelijker moeten gaan nu hij in één jaar tijd zomaar eventjes 120 kilogram is vermagerd. “Als ik daar maar niet meer applaus voor krijg dan voor mijn grappen”, liet hij optekenen tijdens zijn passage in De Slimste Mens ter Wereld. Met precies die zelfrelativerende, bijna verlegen stijl charmeerde hij in 2014, na amper één jaar als stand-upper, de jury van Humo’s Comedy Cup. Als zwaarlijvige knuffelallochtoon bereikte hij toen schijnbaar moeiteloos de finale. Intussen staat de ex-teddybeer een pak scherper, maar aan aaibaarheid heeft hij niet ingeboet. Kamal is namelijk geen brulboei of angry young man, maar een pacifistische positivo met humor als enige wapen om zijn publiek met de neus op maatschappelijke wantoestanden te drukken.

Lukas Lelie

Die andere jonge stand-up comedian die tijdens de Slimste Mens aan sneltempo harten veroverde door zijn rake oneliners is Lukas Lelie. Hij is niet aan zijn proefstuk toe en won vorig jaar de HUMO’s Comedy Cup en was ook al te gast achter het roast programma Achter de Rug. Lukas’ stijl kan omschreven worden als “awkward” met veel oneliners en absurditeiten. Hij beschrijft de triestige staat van zijn leven en onbegrip tegenover de wereld rond hem.

+ Special Guest (Tba)

Alsof Kamal en Lukas nog niet voldoende zijn, brengen ze ook nog een special guest mee. Wie dat zal worden, wordt binnenkort bekend gemaakt.

Het Live Comedy Festival zal dit jaar verspreid plaatsvinden over Antwerpen en Brussel, van mei tot juni 2016. Internationale toppers die reeds hebben bevestigd:

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: